15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kırklareli Valisi Uğur Turan, eşi Nihal Turan ile birlikte Babaeski'de yaşayan 15 Temmuz Gazisi Kadir Altıntaş ve ailesini ziyaret ederek anlamlı bir vefa örneği sergiledi.

Ziyarete, Babaeski 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sabri Gökhan Karamürsel, Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, Kırklareli İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Eskitürk, Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Babaeski İlçe Müftüsü Abdullah Uygun, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Eda Kumaş ile Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Özsevimli de katıldı.
Ziyaret sırasında konuşan Kırklareli Valisi Uğur Turan, 15 Temmuz gecesinin Türk milletinin birlik, beraberlik ve vatan sevgisinin tüm dünyaya gösterildiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Vali Turan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi çağrısıyla aziz milletin; vatanına, bayrağına, devletine ve millî iradesine sahip çıkarak destansı bir direniş ortaya koyduğunu belirterek, "15 Temmuz, milletimizin bağımsızlık ve demokrasi uğruna canını ortaya koyduğu şanlı bir direnişin adıdır. Bu ruh asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Gazi Kadir Altıntaş ve kıymetli ailesiyle yakından ilgilenen Vali Uğur Turan, sağlık, huzur ve bereket dolu bir ömür temennisinde bulunurken, aziz şehitleri rahmet ve minnetle, kahraman gazileri ise şükran ve saygıyla andı.
Samimi atmosferde gerçekleşen ziyaret, devletin şehit aileleri ve gazilere verdiği değerin en anlamlı örneklerinden biri olarak hafızalarda yer aldı. 15 Temmuz'un kahramanları unutulmazken, o gece yazılan destanın gelecek nesillere aktarılması adına verilen "Unutmadık, Unutturmayacağız" mesajı bir kez daha güçlü şekilde yinelendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: