Kırklareli Valisi Uğur Turan, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen kazada şehit düşen Hava Savunma Üsteğmen Tuğrul Özsu’nun Cenaze törenine katıldı. Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Küplü Beldesi’nde ikindi namazının ardından düzenlenen törene, şehidimizin ailesi, yakınları, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
Şehit Üsteğmen Tuğrul Özsu için düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken, dualar eşliğinde toprağa verilen Üsteğmen Özsu için tüm Türkiye’nin yüreği bir kez daha yandı. Törende askeri protokol ve devlet erkanı hazır bulunarak şehide olan minnetlerini dile getirdi.
Cenaze töreninin ardından Vali Uğur Turan, şehidimizin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek taziyelerini iletti. Vali Turan, yaptığı açıklamada, “Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimizin emaneti bizlere aittir, her zaman yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.
Şehit Üsteğmen Tuğrul Özsu’nun vatan uğruna canını feda ettiğini vurgulayan Vali Turan, şehitlerimizin milletimizin birliği ve bağımsızlığı için ödenen en büyük bedel olduğunu belirtti. Kırklareli Valiliği, tüm şehit ailelerine minnet ve saygı duygularını iletirken, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diledi.
HABER MERKEZİ