Kırklareli Valisi Uğur Turan, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde Babaeski'de köy okullarını ziyaret etti. Kuleli İlkokulu ve Ortaokulu, Nadırlı Mehmet Fevzi Özdemir Köyü İlkokulu ve Sinanlı İlkokulu’nu gezen Vali Turan, yeni döneme hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.
Ziyaretlerde Vali Turan’a Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Yusuf Eskitürk, İl Milli Eğitim Müdür V. Ali Ergin, İl İdare ve Denetim Müdürü Emine Belma Arslantaş ile ilgili kurum müdürleri eşlik etti. Okul yöneticilerinden fiziki koşullar ve yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi alan Vali Turan, merkezden köylere kadar tüm okulların eksiksiz bir şekilde yeni döneme hazırlandığını söyledi.
Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve kalitenin yükseltilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Vali Turan, devletin öğrenciler için sunduğu imkânların her geçen gün arttığını ifade etti. Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, öğrencilerin akademik, kültürel ve sosyal açıdan daha donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacağını vurguladı.
Öğretmenlerin fedakârlıkları, öğrencilerin azmi ve velilerin desteğiyle yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçeceğine inandığını dile getiren Vali Turan, 2025-2026 eğitim öğretim yılının Kırklareli’ne, ülkemize ve geleceğin teminatı çocuklara sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni etti.
HABER MERKEZİ