Trakya Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi projeler yoluyla akademik birimlerin araştırma kapasitesini güçlendirmeyi hedefleyen proje geliştirme ve yazma eğitimleri, Eğitim Fakültesi Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde geçtiğimiz günlerde devam etti.
Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sertaç Arabacıoğlu’nun üniversitenin araştırma ekosistemi, kurumlar arası ilişkiler, proje yazımında dikkat edilmesi gereken noktalar ve dijital yönetim sistemlerinin (AVESİS/DAPSİS) yanı sıra yapay zekâ ve open science framework (OSF) veri yönetim planına dair bilgilendirmeler sundu.
Üniversite-sanayi iş birliği, fikri mülkiyet hakları, patent ve ticarileşme süreçlerinde Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezinin sağladığı olanakların da konuşulduğu eğitimlerde farklı proje türlerine yönelik deneyim ve bilgi paylaşımı yapıldı. TÜBİTAK 1001, 1002 ve 3501 programlarında dikkat edilmesi gereken noktalar, başvuru süreçleri ve uygulamaya dönük ipuçları uzman akademisyenler tarafından aktarıldı; COST Aksiyonları ve Erasmus+ KA220 İş Birliği Ortaklıkları gibi uluslararası proje fırsatları kapsamlı sunumlarla tanıtıldı. Ayrıca Sosyal Geliştirme Destekleme Programı (SOGEP) ve Kalkınma Ajansı projeleri üzerine yapılan bilgilendirmede başvuru koşulları, destek limitleri ve örnek projeler ele alındı.
Büyük ilgi gören eğitimler soru-cevap bölümleriyle interaktif bir şekilde ilerlerken, 8 Aralık 2025 – 06 Ocak 2026 arasında farklı birimlerde düzenlenecek dokuz eğitimle proje geliştirme ve yazma programının sürdürüleceği duyuruldu.
Gündem
Yayınlanma: 08 Aralık 2025 - 11:18
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİNİN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
Gündem
08 Aralık 2025 - 11:18
# 8 Aralık 2025# yapay zekâ# 06 Ocak 2026# TÜBİTAK 1001# Trakya Üniversitesi# İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi# veri yönetim
İlginizi Çekebilir





