Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri denetimlerini sürdürerek balıkçılık faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu kontrol ediyor. İl Müdürlüğü teknik personeli, İğneada Balıkçılık Barınağı’nda denetimlerde bulunarak su ürünlerinin avlanması ve taşınması süreçlerini inceledi.

Demirköy İlçe Müdürlüğü teknik personeli ise “1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu” kapsamında düzenli olarak denetimler yaptı. Asgari avlanma boyunun altında ürün avlanması, karaya çıkarılması ve nakil belgesiz ürün taşınması gibi tespitler doğrultusunda çapraz denetimler gerçekleştirildi.

Denetimler sırasında avcılık yapan gemiler, balıkçı barınakları ve soğuk hava depoları titizlikle incelendi. Teknik ekipler, mevzuata aykırı durumların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için çalışmalarda bulundu. Bu sayede hem balıkçılık faaliyetlerinin düzenli yürütülmesi hem de ekosistemin korunması sağlanıyor.

Yetkililer, denetimlerin amacının sadece cezai işlem olmadığını, aynı zamanda sürdürülebilir balıkçılık ve doğal kaynakların korunması için kritik olduğunu belirtti. Balıkçılara mevzuata uygun hareket etmeleri yönünde bilgilendirme yapılırken, vatandaşların da konuya duyarlı olması teşvik edildi. Bu çalışmalar, Kırklareli’nin su ürünleri kaynaklarının geleceği açısından büyük önem taşıyor.
HABER MERKEZİ




