Kırlareli Babaeski'de uzun yıllar boyunca çocuklara yönelik gerçekleştirdiği Hacivat ve Karagöz gösterileriyle tanınan, "Simitçi Dedesi" lakabıyla bilinen Kadiri Fevzi Yılmaz, 73 yaşında yaşamını yitirdi.
![]()
Yaklaşık bir aydır beyninde oluşan enfeksiyon nedeniyle İstanbul Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Yılmaz'ın sağlık durumu ağırlaşmış, doktorların tüm çabalarına rağmen bu akşam hayatını kaybettiği öğrenildi.
Yaklaşık 15 yıl önce İstanbul'dan Babaeski'ye yerleşen Kadiri Fevzi Yılmaz, yalnızca geleneksel gölge oyunlarını yaşatmakla kalmadı; yıllar boyunca topladığı hikâye kitapları ve oyuncakları ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırarak gönüllerde özel bir yer edindi. Okullarda düzenlediği Hacivat ve Karagöz gösterileriyle yüzlerce çocuğa hem eğlenceli hem de eğitici anlar yaşattı.

Eşini kaybettikten sonra Tekirdağ'a yerleşen ve yaşamını burada sürdüren dört çocuk babası Yılmaz'ın vefatı, ailesi başta olmak üzere sevenlerini ve Babaeski halkını derin üzüntüye boğdu.
Yorumlar
Kalan Karakter: