Lüleburgaz Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Kadınlar Spor Turnuvası Cumhuriyet Kupası, final karşılaşmaları ve kupa töreniyle sona erdi. Üç gün süren turnuvada, basketbolda Bodrumspor Masters, voleybolda ise SES Spor Kulübü şampiyonluk sevinci yaşadı.

Üç Gün Süren Heyecan LYFA’da Yaşandı
31 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA) tesislerinde gerçekleştirilen turnuvada, kadın sporcular büyük bir mücadele ortaya koydu.
Turnuvaya Bodrumspor Masters, Kemer Master, İstanbul Turtles, Çanakkale Kadın Basketbol, Run&Fun Basketball, Mavi Kadınlar, Otuzdokuz Veteran, Best Ladies, SES Spor Kulübü ve Akademi Voleybol Lüleburgaz takımları katıldı.
Turnuvanın açılış karşılaşmasının hava atışını Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay yaptı.
Cumhuriyet Kupası’nda Şampiyonlar Belli Oldu
Üç gün boyunca devam eden turnuvada birbirinden çekişmeli maçlar oynandı. Kadın sporcular hem dostluk hem de mücadele dolu karşılaşmalarda sahne aldı.
Turnuvanın basketbol ayağında şampiyonluk Bodrumspor Masters’ın olurken, voleybol ayağında kupayı SES Spor Kulübü kaldırdı.
Ayrıca, turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü Bodrumspor Masters takımından Cansın Kalik kazandı.

Kupalar Başkan Gerenli’den
2 Kasım’da düzenlenen kupa töreninde dereceye giren takımların kupa ve madalyaları, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ve Belediye Başkan Yardımcısı Derya Aktan tarafından verildi.
Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Hepinizi çağdaş cumhuriyet kenti Lüleburgaz’da misafir etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyet Kupası’nı çok önemsiyoruz. Çünkü cumhuriyeti kadınıyla erkeğiyle, hep birlikte; sosyal hayatta, sporda ve sanatta ileriye taşıyacağız. Cumhuriyetin geleceğinin aydınlık olması siz kadınlarımızla ve herkesin üzerine düşeni yapmasıyla mümkün olacak. Hep bir arada olmalıyız. İyi ki varsınız. Cumhuriyet Kupası’nın ilelebet devam etmesini istiyoruz.”

Dostluk ve Dayanışma Vurgusu
Törenin ardından tüm takımlar birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek turnuvayı dostluk havası içinde tamamladı.
Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenlediği Kadınlar Spor Turnuvası Cumhuriyet Kupası, kadınların spordaki gücünü, dayanışmasını ve Cumhuriyet ruhunu bir kez daha ön plana çıkardı.









