Kırklareli Valisi Uğur Turan ile Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Ankara’da Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök’ü makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede, Kırklareli genelinde yürütülen göç yönetimi çalışmaları, uyum süreçleri ve kurumsal iş birlikleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaretin, kentteki göç politikalarına katkı sağlayacak önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Ziyarette, Kırklareli’nin mevcut demografik yapısı, göçle ilgili güncel durum ve yerel yönetimler ile merkezi idare arasındaki koordinasyon konuları ele alındı. Özellikle geçici koruma kapsamındaki yabancılar, düzensiz göçle mücadele ve sosyal uyum çalışmalarının önemine dikkat çekildi. Görüşmenin karşılıklı fikir alışverişi çerçevesinde verimli geçtiği belirtildi.
Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök’ün nazik ev sahipliği ve samimi sohbeti için teşekkür ederek, Kırklareli’nin huzuru, güvenliği ve sosyal dengesi adına yapılan her çalışmanın büyük önem taşıdığını ifade etti. Başkan Bulut, göç yönetiminde kamu kurumları arasındaki güçlü iş birliğinin sürdürüleceğini vurguladı.
Vali Uğur Turan da merkezi idare ile kurulan sağlıklı iletişimin, şehirlerin karşılaştığı sosyal ve idari sorunların çözümünde önemli rol oynadığını belirtti. Ziyaretin ardından yapılan değerlendirmelerde, Kırklareli’nin kamu düzeni, sosyal uyum ve güvenlik politikalarında yeni projelerin gündeme gelebileceği ifade edilirken, benzer temasların önümüzdeki süreçte de devam edeceği bildirildi.
HABER MERKEZİ




