Kırklareli’nde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hazırlanan İl Eylem Planı (2026–2030) toplantısı, Uğur Turan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, Valilik Atatürk Toplantı Salonu’nda düzenlenerek geniş katılımla yapıldı.
Toplantıda, kadınların güvenliğinin artırılması, şiddetin önlenmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi gibi kritik başlıklar ele alındı.
Geniş Katılımlı Değerlendirme Toplantısı
Programa; Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, ilçe kaymakamları, İl Müdürü Bilgin Özbaş, il protokolü ve ilgili kurumların yöneticileri katıldı.
Toplantıda kurum temsilcileri, sahada yürütülen çalışmalar ve yeni dönem hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılar, şiddetle mücadelede daha etkin ve hızlı müdahale mekanizmalarının önemine dikkat çekti.
V. Ulusal Eylem Planı Çerçevesinde Yeni Yol Haritası
Toplantıda, ülke genelinde 2007 yılından bu yana uygulanan ulusal eylem planları doğrultusunda hazırlanan ve 2025/19 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yürürlüğe giren V. Ulusal Eylem Planı kapsamında il düzeyindeki çalışmalar masaya yatırıldı.
Bu kapsamda hazırlanan İl Eylem Planı’nın, yerel ihtiyaçlara uygun şekilde güncellenerek daha etkin bir mücadele modeli oluşturmayı hedeflediği ifade edildi.
Kurumlar Arası Koordinasyon Güçlendirilecek
Plan doğrultusunda oluşturulacak İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu aracılığıyla sürecin düzenli olarak takip edileceği belirtildi.
Yetkililer, önleyici, koruyucu ve müdahale edici hizmetlerin daha etkin hale getirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin artırılacağını vurguladı.
Toplumsal Farkındalık Çalışmaları Ön Planda
Toplantıda ayrıca toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik eğitim, bilgilendirme ve saha çalışmalarının da güçlendirileceği ifade edildi.
Yetkililer, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca kurumsal değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Sonuç: Güçlü Koordinasyon, Sıfır Tolerans Hedefi
Kırklareli’de hayata geçirilecek 2026–2030 İl Eylem Planı ile kadına yönelik şiddetle mücadelede daha bütüncül, hızlı ve etkili bir yapı hedefleniyor. Toplantı, “sıfır tolerans” yaklaşımıyla çalışmaların kararlılıkla devam edeceği mesajıyla sona erdi.
HABER MERKEZİ




