Kırklareli’nde Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi Projesi’nin tanıtımı öncesinde konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Suriye’de terör örgütünün Türk bayrağına yönelik hadsiz eylemini sert sözlerle eleştirdi.
Türk bayrağına yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Başkan Bulut, bayrağın bu millet için taşıdığı değerin tartışılmaz olduğunu ifade etti. “Ben bayrağının değerini bilenlerle beraberim” diyen Bulut, programa katılan kalabalığın birlik ve beraberliğin en güçlü göstergesi olduğunu söyledi.
Konuşmasında farklı siyasi görüşlerden vatandaşların bir arada olmasına dikkat çeken Bulut, “Burada bize oy veren de var, oy vermeyen de var. Ama hepiniz buraya gelerek biz millet olarak nasıl birlik oluyoruz, bunu gösterdiniz” ifadelerini kullandı. Birlik ve beraberliğin her türlü tehdidin önünde olduğunu vurguladı.
Başkan Bulut, terör örgütlerine de net bir mesaj vererek, “Hele bir daha denesinler. Bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdıramayacaklar. Biz birlik olduğumuz sürece kimse bu ülkeye diz çöktüremez” dedi. Sözleri salonda alkışlarla karşılandı.
Vatan kavramının her şeyin üzerinde olduğunu belirten Bulut, “Vatan olmadan parti olmaz, altyapı olmaz, meydan olmaz, barajlar olmaz, belediyecilik olmaz. Vatan olmadan gelecek olmaz. Birlikte olduğumuz sürece bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez” dedi.
AYSUN ÜN




