Kırklareli’nde son günlerde şehir merkezine yakın bölgelerde başıboş dolaşan atlar, hem sürücüler hem de yayalar için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde bazı cadde ve sokaklarda görülen atlar, aniden yola çıkarak kazalara davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar, bu durumun bir an önce kontrol altına alınmasını istiyor.

Kırklareli Belediyesi başıboş gezen hayvanlara yönelik çeşitli önlemler almıştı. Ancak son dönemde artan başıboş at sayısı, mevcut önlemlerin yetersiz kaldığını gösteriyor. Özellikle sahipleri tarafından “otlamaları için” serbest bırakılan atların şehir içi trafiğine karışması, sürücüler için riskli anlar yaşanmasına neden oluyor.

Araç sürücüleri, atların aniden yola çıkması nedeniyle ani fren yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bu durum hem olası kazaları artırıyor hem de trafik akışını olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, hem hayvanların hem de sürücülerin güvenliği için daha etkin denetimlerin yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Uzmanlar, başıboş gezen atların hem kendi can güvenlikleri hem de insanların güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğunu vurguluyor. Kırklareli Belediyesi’nin bu konuda kalıcı bir çözüm üretmesi, at sahiplerinin de sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği belirtiliyor. Aksi halde şehir trafiğinde yaşanabilecek kazaların önüne geçmek zor olacak gibi görünüyor.
Ali COŞGUN




