Babaeski'de yaz mevsiminin en sevilen meyveleri tezgâhlardaki yerini alırken, geçen yıla göre düşen fiyatlar vatandaşın yüzünü güldürdü. Özellikle kiraz, kayısı, şeftali ve nektarinin uygun fiyatlarla satışa sunulması yoğun ilgi görüyor.
Geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı zaman zaman 500 liraya kadar yükselen kiraz, bu sezon Babaeski pazarında ve manav tezgâhlarında yaklaşık 100 TL'den alıcı buluyor. Yaz sofralarının vazgeçilmezlerinden kayısı 60 TL, şeftali ve nektari ise 75 TL'den satışa sunuluyor.

Ürün bolluğunun yaşandığı bu sezonda hem esnaf hem de vatandaş memnuniyetini dile getiriyor. Geçen yıla göre daha ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunulan yaz meyveleri, alışveriş yapanların tezgâhlara ilgisini artırıyor.
Esnaf, verimli geçen sezonun fiyatlara olumlu yansıdığını belirterek, ürün çeşitliliğinin artmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde de tezgâhların dolu kalmasını beklediklerini ifade ediyor.

Babaeski'de yaz meyvelerindeki bolluk ve uygun fiyatlar, vatandaşların mevsimin taze lezzetlerine daha kolay ulaşmasını sağlarken, pazar ve manav tezgâhlarına da hareketlilik kazandırıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: