Babaeski 15 Temmuz Ruhuyla Tek Yürek Olacak! İrade Bizim, Zafer Bizim" Etkinlikleri İçin Hazırlıklar Başladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Türkiye genelinde düzenlenecek İrade Bizim, Zafer Bizim temalı anma etkinlikleri öncesinde Babaeski'de hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.
Babaeski Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilecek anma programıyla, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan kahramanlar rahmetle anılacak, gazilere ise minnet duyguları ifade edilecek. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma kararlılığının bir kez daha vurgulanacağı etkinliklerde vatandaşlar tek yürek olacak.
15 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek program kapsamında saat 10.00'da Şehitlik ziyareti yapılacak. Akşam programı ise 21.00'de tören müziklerinin yayınlanmasıyla başlayacak. Ardından 21.30'da kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Saat 22.00'de Hükümet Konağı önünde düzenlenecek ana programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, 5 Temmuz Belgeseli, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının canlı yayını, protokol konuşmaları, Kur'an-ı Kerim tilaveti, kahramanlık türküleri, spor ödüllerinin takdimi, türkü dinletisi ve şiirlerin okunması yer alacak.
Gece saat 00.13'te ise Türkiye genelinde olduğu gibi Babaeski'deki tüm camilerde selalar okunacak ve dualar edilecek.Program, demokrasi nöbetiyle devam edecek.
Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan, yayımladığı davette tüm vatandaşları anma programına katılmaya davet ederek, Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. O gece milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. mesajını paylaştı.
Babaeski'de düzenlenecek İrade Bizim, Zafer Bizim temalı anma programında, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması, şehitlerin aziz hatırasının gelecek nesillere aktarılması ve milli birlik ile beraberlik duygularının güçlendirilmesi hedefleniyor. Tüm vatandaşlar, 15 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 22.00'de Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilecek programa davet edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: