Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde geleneksel hale gelen Tarım ve Kültür Festivali’nin 49’uncusu görkemli bir açılışla başladı.
Kortej Yürüyüşü Büyük İlgi Gördü
49. Babaeski Tarım ve Kültür Festivali’nin açılış töreni, saat 17:30’da belediye binası önünden başlayan kortej yürüyüşüyle start aldı. Edirne Belediye Bandosu’nun eşlik ettiği yürüyüşe protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.
Atatürk Anıtı’nda Saygı ve Minnet
Kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı’nda sona ererken, burada çelenk sunumu gerçekleştirildi. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu anlamlı anlar, katılımcılar tarafından büyük bir saygı ve dikkatle takip edildi.
Tarım Teşvik Yarışması Kazananlarına Ziyaret
Festival kapsamında düzenlenen Tarım Teşvik Yarışmasında dereceye giren üreticiler, protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Üreticilere çiçek takdim edilirken, yerel üretimin önemine dikkat çekildi.
Gelenek Bozulmadı: Karpuz Kırma Töreni
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen karpuz kırma etkinliği, bu yıl da festivalin simgelerinden biri olarak yerini aldı. Bereketin sembolü olan karpuz kırma töreni, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Halk Oyunlarıyla Renkli Gösteriler
Festival korteji, yürüyüşün ardından Gündüz Onat festival Alanı’na ulaştı. Burada Babaeski Folklor Kurumu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halk Oyunları Topluluğu tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi, izleyenlerden tam not aldı.
Başkan Yayla: “Festival Babaeski İçin Büyük Anlam Taşıyor”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, tüm konuklara hoş geldiniz diyerek festivale katılımlarından dolayı teşekkür etti. Festivalin Babaeski için büyük anlamlar içerdiğini vurgulayan Yayla’nın ardından, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam konuşmasını gerçekleştirdi. Sarıçam, gelecek yıl daha güzel haberlerle buluşulacağı müjdesini verdi.
Vali Turan: “Babaeski’de Olmaktan Mutluyum”
Kırklareli Valisi Uğur Turan, Babaeski’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından kokteyl programı düzenlenerek protokol üyeleri ve vatandaşlar bir araya geldi.
Açılışa Geniş Katılım Sağlandı
49. Babaeski Tarım ve Kültür Festivali’nin açılış programına şu isimler katıldı: Kırklareli Valisi Uğur Turan, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan, Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcıları Kürşad Yamaner ve Burak Süzülmüş, Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör, Büyükmandıra Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen, İğneada Belediye Başkanı Altuğ Erdem, Alpullu Belediye Başkanı Orhan Saltık, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, MHP Babaeski İlçe Başkanı Sait Güroğlu, İnece Belediye Başkanı İlhan Arı, Babaeski SYDV – Kent Konseyi Başkanı Şafak Memi, Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Ünsal Vural, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, kamu kurum müdürleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festival Etkinlikleri Devam Ediyor
49. Babaeski Tarım ve Kültür Festivali, festival boyunca çeşitli kültürel etkinliklerle, konserlerle devam edecek.
AYSUN ÜN