Kırklareli'nin Vize ilçesinde, 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında anlamlı bir buluşma düzenlendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organize ettiği “İki Kuşak Bir Toprak Aile Buluşması” programı, Kaymakam Kemal Balaban’ın katılımıyla Akpınar köyünde gerçekleşti. Etkinlik, tarımsal üretimde kuşaklar arası dayanışmayı vurgulayan örnek bir organizasyona sahne oldu.
Programda ilçenin en yaşlı üretici çifti Hasibe ve Hilmi Eren ile en genç üretici çifti Nazlı ve Nadir Varol bir araya getirildi. Yaşlı çift, yıllarca toprağa emek vermenin anlamını paylaşırken, genç çiftin tarıma olan ilgisi takdir topladı. Tarımın sürdürülebilirliğini temsilen Eren çifti, Varol çiftine sembolik olarak tohum, çapa ve şalvar hediye etti.
Etkinliğin amacı, tarımın geleceğini gençlere devretmek ve kırsalda üretimin devamlılığını sağlamak olarak açıklandı. Tarımda deneyimle genç enerjinin buluştuğu programda, aile yapısının üretimdeki rolü bir kez daha vurgulandı. Katılımcılar, kırsalda üretimin aile değerleriyle iç içe yürütüldüğünü belirtti.
Vize Kaymakamlığı, benzeri sosyal ve kültürel etkinliklerin yıl boyunca süreceğini duyurdu. Toprakla bağı güçlendiren bu tür organizasyonların kırsal kalkınma için hayati önemde olduğu vurgulanarak, genç çiftçilere yönelik desteklerin de artarak devam edeceği bildirildi.
Fotoğraf: Vize Kaymakamlığı
HABER MERKEZİ