Kırklareli Valisi Uğur Turan, Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyonu yöneticilerini Valilik makamında ağırladı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen kabulde, Roman vatandaşların toplumsal katılımı ve sivil toplum çalışmaları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret, Roman dernek temsilcileri için de anlamlı bir buluşma oldu.
Ziyarete, Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, Genel Başkan Yardımcısı ve Kırklareli Roman Derneği Federasyonu Başkanı Mustafa Ovarda, Anadolu Yakası Roman Derneği Federasyonu Başkanı Barış Şahanker ile Gaziosmanpaşa Roman Derneği Federasyonu Başkan Yardımcısı Yaşar Birgüllü katıldı. Dernek yöneticileri, yürüttükleri projeler ve hedefleri hakkında Vali Turan’a bilgi verdi.
Vali Uğur Turan, Roman toplumunun ülkemizin kültürel zenginliğinin bir parçası olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının sosyal bütünleşmedeki rolünün önemine dikkat çekti. Roman derneklerinin yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladığını ifade eden Turan, dayanışma ve iş birliği içinde olmanın toplumun her kesimine fayda sağlayacağını dile getirdi.
Vali Turan, nazik ziyaretleri dolayısıyla konuklarına teşekkür ederek, Roman toplumunun sosyal hayata daha etkin katılımı için kamu kurumları olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
HABER MERKEZİ