Kırklareli Adalet Sarayı’nda 2025-2026 adli yıl açılış töreni düzenlendi. Törene Kırklareli Valisi Uğur Turan, yargı mensupları ve davetliler katıldı. Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte adalet camiası için önemli mesajlar verildi.
Vali Uğur Turan törende yaptığı konuşmada, yargı mensuplarının yeni adli yılını kutladı. Adaletin toplumların huzuru ve devletlerin güçlenmesi için temel unsur olduğunu vurgulayan Turan, “Yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve adalet camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Açılış töreninde yapılan konuşmalarda, hukukun üstünlüğünün ve adalete olan güvenin güçlendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Katılımcılar, yeni dönemde adalet hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
Törenin ardından Kırklareli’nde 2025-2026 adli yılı resmen başlamış oldu. Yargı mensupları, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, adaletin en kısa sürede sağlanması ve hukuk devletinin güçlendirilmesi için yeni dönemde görevlerine başladı.
HABER MERKEZİ