15 Temmuz Salı günü Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde başlayan orman yangını, kuvvetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine kadar yayıldı. Bölge halkını derinden etkileyen bu büyük yangın, hem doğaya hem de canlı yaşamına ciddi zarar verdi. yangının bir an önce kontrol altına alınması ve söndürülmesi en büyük temenni olarak öne çıkıyor.
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), yangının başladığı ilk andan itibaren mülki idare ve ilgili kurumlarla koordinasyon halinde çalışmalara destek verdiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, teknik ekiplerin 7/24 esasına göre sahada aktif görev yaptığı ve ihtiyaç duyulan her noktaya anında müdahale edildiği belirtildi.
“Yangın Alanında TREDAŞ’a Ait Enerji Hattı Bulunmamaktadır”
Yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmalar devam ederken, kamuoyunda yangının elektrik hatlarından kaynaklanabileceğine dair çeşitli iddialar gündeme geldi. Ancak TREDAŞ, yangının başladığı bölgede kendilerine ait herhangi bir enerji hattı bulunmadığını vurguladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bölgede yalnızca özel bir şirkete ait bir irtibat hattı yer almakta olup, bu hat TREDAŞ’ın sorumluluk alanı içinde değildir.”
TREDAŞ’tan Kamuoyuna Geçmiş Olsun Mesajı
TREDAŞ, açıklamasında başta bölge halkı olmak üzere tüm yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca, doğaya, insan hayatına ve tüm canlılara zarar veren bu tür afetlerin bir daha yaşanmaması temennisiyle kamuoyunu bilgilendirme sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade etti.
HABER MERKEZİ