Trakya Üniversitesi Eğitim-Öğretim Koordinatörlüğü ve Kalite Koordinatörlüğü iş birliğiyle “Akademik Yaşamda Tam İyilik Hali Çalıştayı” düzenlendi.
Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Mustafa Tan, Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Özkaya Lassalle, Üniversitemiz Genel Sekreteri Hüseyin Türkel, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Güney Çetin Gürkan ve Eğitim-Öğretim Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Akgün ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin konseri ile başlayan çalıştayın açılışında konuşan Eğitim-Öğretim Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Akgün, akademik yaşamda tam iyilik halinin yalnızca başarı ile sınırlı olmadığını; zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal boyutların birlikte ele alındığı sürdürülebilir bir deneyim anlamına geldiğini ifade ederken, ardından konuşan Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Güney Çetin Gürkan, tüm personelin ve paydaşların iyilik halini merkeze alan bir çalışma modelini benimsediklerini belirtti ve çalıştayda etkin rol üstlenmenin ve sürece katkı sunmanın kurumsal gelişim açısından önemli olduğunu söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir yaptığı konuşmada akademik iyilik halinin; adil iş yükü dağılımı, şeffaf yönetim anlayışı, ulaşılabilir yöneticiler, desteklenen öğrenciler ve kendisini değerli hisseden idari ekipler ile mümkün olduğunu ifade etti ve bunun yalnızca iyi niyet meselesi olmadığını, kurumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler ise konuşmasına gerçekleştirilen çalıştayın Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını vurgulayarak başladı. Trakya Üniversitesi olarak iyilik halini yalnızca bireysel bir tercih olarak görmediklerini söyleyen Rektör Hatipler, bunu kurumsal kültürün temel bir değeri ve kalite süreçlerinin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Üniversitelerin yalnızca eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü kurumlar olmadığını vurgulayan Rektör Hatipler, tüm paydaşların kendilerini değerli hissettikleri; fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan desteklendikleri, aidiyet duygusunun güçlendirildiği bütüncül bir anlayışla hareket ettiklerini ifade ederek, düzenlenen çalıştayın bu yaklaşımın somut bir yansıması ve önemli bir adımı olduğunu belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya konuşmalarıyla katkıda bulunan akademisyenlere teşekkür belgeleri verildi.
İki ayrı oturum şeklinde gerçekleşen çalıştayda, Op. Dr. Duygu Demirbaş Keskin “Akademik Yaşamda Tam İyilik Hali: Kavramsal Çerçeve, Terminoloji Neden Gerekli?” Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu “Kurumsal Düzeyde Tam İyilik Hali: Politikalar”, Öğr. Gör. Pınar Özbek “Öğrencilerin Tam İyilik Hali: Uygulamalar” ve Prof. Dr. Özlem Tanrıöver “Akademik Yaşamda İyilik Hali: Yaşam, Gelişim ve Destek Merkezinden Bir İyi Uygulama Örneği” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Öğleden sonra yapılan atölye çalışmalarında ise akademisyenler, öğrenciler ve idari personel olmak üzere üç ayrı çalışma grubu oluşturuldu. Gruplar, belirlenen başlıklar doğrultusunda değerlendirmelerde bulunarak raporlarını hazırladı. Günün sonunda çalışma grubu başkanları tarafından atölye rapor sunumları gerçekleştirildi.
Çalıştay, Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler'in de katıldığı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’in başkanlığındaki kapanış oturumuyla sona erdi.
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Basın Bülteni




