Köy halkı dualar için bir araya geliyor
Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Taşköprü Köyü’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Taşköprü Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen Yağmur ve Şükür Duası, bugün saat 12.00’de köy meydanında yapılacak. Etkinlik, hem manevi birlikteliği güçlendirmek hem de bereketli bir yıl geçirmek amacıyla düzenleniyor.
Muhtar Sergen Ceylan’dan davet
Taşköprü Köyü Muhtarı Sergen Ceylan, düzenlenecek olan etkinlikle ilgili açıklamada bulundu. Ceylan, “Bugün saat 12.00’de yapılacak olan Yağmur ve Şükür duamıza amin diyerek eşlik etmek için sizleri davet ediyoruz” diyerek, tüm vatandaşları bu anlamlı buluşmaya katılmaya çağırdı.
Gelenek yaşatılıyor
Yağmur ve Şükür Duaları, Anadolu’nun birçok bölgesinde olduğu gibi Babaeski’nin köylerinde de kültürel ve dini bir gelenek olarak yaşatılmaya devam ediyor. Kuraklık tehdidine karşı yapılan dualar, aynı zamanda geçmişte yaşanan bereketli günler için şükran ifadesi olarak da değerlendiriliyor.
Katılımın yoğun olması bekleniyor
Taşköprü Köyü halkı başta olmak üzere çevre köylerden de çok sayıda vatandaşın katılım göstermesi beklenen etkinlikte, duaların ardından katılımcılara yemek ikramı yapılması planlanıyor. Etkinlik, hem sosyal dayanışmayı artıracak hem de manevi atmosferiyle gönüllere dokunacak.