Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen 2025 yılı Minikler Taekwondo İl Müsabakaları, yoğun bir katılım ve heyecana sahne oldu. Minik sporcuların kıyasıya mücadele ettiği organizasyona Yamaner Spor Kulübü 11 sporcu ile katıldı. Kulüp, ilk kez yer aldığı bu önemli müsabakadan büyük bir başarıyla ayrıldı.
Müsabakalarda Yamaner Spor Kulübü sporcuları toplamda 11 derece elde etti. Minik kızlar kategorisinde; 50 kg’da Ece Paluzar, 57 kg’da İlke Naz Alagöz ve +57 kg’da Simay Yarlığaş altın madalya kazanarak birincilik kürsüsüne çıktı. 27 kg’da Ada Kaya gümüş, 33 kg’da Zeynep Duru Sansar ve 50 kg’da Eylül Sena Akcan ise bronz madalya elde etti.
Minik erkekler kategorisinde ise 45 kg’da Kerim Tuğra Tuğ, 57 kg’da Burak Kaan Özşahin ve +57 kg’da Beyazıt Erdem altın madalya ile şampiyonluk sevinci yaşadı. 33 kg’da Kerem Güleray gümüş, aynı kiloda Muhammed Emir Yalçın bronz madalya kazanarak kürsüye çıktı.
Yamaner Spor Kulübü Başkanı ve Başantrenör Uğur Yamaner, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “2024 yılında kurulan kulübümüz, minikler kategorisinde ilk kez katıldığı il müsabakalarında önemli dereceler elde etti. Hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. 02-08 Eylül 2025 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası’na katılacak olan sporcularımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ