LYSA Kapalı Otoparkı’nda gece saatlerinde araç parkına yönelik yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Lüleburgaz Belediyesi'nden yapılan duyuruya göre, 15 Ocak 2026 tarihinden itibaren belirlenen saatler arasında otoparkta bırakılan araçlara idari para cezası uygulanacak.
00.00 – 06.00 Saatleri Arasında Park Edenlere Ceza
Yetkililerden yapılan açıklamada, 00.00 ile 06.00 saatleri arasında LYSA Kapalı Otoparkı’nda bırakılan araçların tespit edilmesi halinde sürücülere idari para cezası kesileceği bildirildi. Uygulamanın, otopark düzeninin sağlanması ve alanın amacına uygun kullanımını sağlamak amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.
Sürücülere Önemli Uyarı
Sürücülerin mağduriyet yaşamamaları adına, belirtilen saatler arasında LYSA Kapalı Otoparkı’na araç bırakmamaları konusunda dikkatli olmaları istendi. Yetkililer, kurallara uyulmasının hem sürücüler hem de şehir düzeni açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Uygulama 15 Ocak’ta Başlıyor
Yeni uygulama, 15 Ocak 2026 Perşembe günü itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra yapılacak denetimlerde kurala uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.
Yetkililer, tüm sürücülere duyarlılık çağrısında bulunarak, kamu düzeninin korunması için alınan bu karara riayet edilmesini önemle rica etti.
HABER MERKEZİ





