Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği (Bal-Göç Trakya Derneği) tarafından Lüleburgaz’da Anma töreni düzenlendi. Erol Özgür Parkı’nda, Balkan Göç Anıtı önünde gerçekleştirilen programda, Bulgaristan’da 1984 yılında yaşanan asimilasyon politikalarına karşı verilen onurlu direniş bir kez daha hatırlandı.

Anma töreninde konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, totaliter Jivkov rejiminin baskılarına boyun eğmeyen soydaşların hürriyet ve kimlik mücadelesinin Türk milletinin ortak hafızasında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. “Türklüğümüzden vazgeçmeyiz” diyerek dünyaya meydan okuyan kahramanların aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini vurguladı.

Balkan Göç Anıtı’nın gölgesinde gerçekleştirilen törende, sadece bir geçmişin değil, sönmeyen bir ruhun temsil edildiği mesajı öne çıktı. Katılımcılar, yaşanan acıların unutulmaması ve gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması gerektiğine dikkat çekti.

Milletvekili Sarıçam, başta aziz şehitler olmak üzere, bu onurlu direnişin tüm kahramanlarını ve gazilerini rahmet ve şükranla andı. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Bal-Göç Trakya Derneği Başkanı Veli Öner’e ve hafızayı diri tutan tüm hemşehrilere teşekkür ederek, anma törenlerinin toplumsal birlik ve dayanışma açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
HABER MERKEZİ




