Kırklareli’nde hava sıcaklıkları bir nebze olsun düşüş gösterdi. Ağustos ayının bitmesiyle yazın bunaltıcı sıcakları yavaş yavaş yerini serin sonbahar günlerine bırakıyor.
Gündüz saatlerinde sıcaklıklar halen mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, akşam ve sabah saatlerinde hissedilen serinlik vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.
Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde sıcaklıklarda dalgalanmalar olabileceğini, ancak genel eğilimin sonbahar havasına doğru olduğunu belirtiyor. Yağış olasılığı da artış gösterirken, vatandaşların ani hava değişimlerine karşı tedbirli olması öneriliyor.
Uzmanlar, sıcaklıklardaki düşüşün tarım ve doğa açısından da olumlu etkiler olacağını ifade ediyor. Bitkiler ve hayvanlar için rahatlatıcı bir ortam oluşurken, insan sağlığı açısından da aşırı sıcak riskleri azalmış oluyor.
AYSUN ÜN