Kırklareli Ziraat Odası öncülüğünde bugün yapılan toplantıda, 2025 yılı biçerdöver hasat sezonuna ilişkin önemli kararlar alındı. Tarım sektöründe verimliliğin artırılması ve ürün kayıplarının azaltılması hedefiyle gerçekleşen bu toplantıya, Kırklareli ve ilçelerinin Ziraat Odası başkanları ile Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
Hasat İşlemlerinde Düzen ve Verimlilik Esas Alındı
2025 yılında biçerdöverle ürün hasadının düzenli ve teknik kurallara uygun şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Komisyon, hasat sürecinde en az ürün kaybı sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasının yanı sıra, biçerdöver ücretlerinin de belirlenmesi konusunda kararlar aldı.
2025 Biçerdöver Ücretleri Belirlendi
Komisyona göre, 2025 yılında uygulanacak biçerdöver ücretleri şu şekilde kararlaştırıldı:
- Ayçiçek bitkisi için kıyıcı biçim: 275,00 TL (KDV dahil)
- Mısır: 480,00 TL (KDV dahil)
- Çeltik: 1.100,00 TL (KDV dahil)
Bu fiyatlar, tarla sahibi ile biçerdöver operatörü arasında yapılacak anlaşmalara bağlı olarak geçerli olacak.
Tarımda İş Birliği ve Koordinasyon Ön Planda
Kırklareli Merkez, Babaeski, Lüleburgaz, Pınarhisar ve Vize Ziraat Odası başkanları ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü temsilcilerinden oluşan komisyon, çiftçilerin ve tarım sektörü çalışanlarının yararına olan bu kararların uygulamasını yakından takip edecek.
AYSUN ÜN