AK Parti ve CHP’den Ortak Önerge
Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim Ayı 1. Birleşimi’nde, AK Parti Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Yasin Kahraman, CHP Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Sezgin Aran ve CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Küçük, Babaeski ilçesi ve köylerindeki arıcılara destek sağlanması amacıyla ortak bir önerge sundu.
500 Bin TL’lik Ödenek Babaeski’ye Aktarılıyor
2025 Yılı Yatırım Programı kapsamında, Babaeski ilçesi ve köylerinde Arıcılık Birliği’ne kayıtlı üreticilere yüzde 50 hibeli kovan alımı yapılması için ayrılan 500 bin TL’lik ödeneğin, Genel Sekreterlik adına bulunan Tarım Hizmetleri tertibinden alınarak Babaeski Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılması kararlaştırıldı.
Oy Birliği ile Karar Alındı
Gündemin 5. maddesinde ele alınan bu önerge, İl Genel Meclisi’nde yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi. Karar, Babaeski ilçesindeki arıcılara önemli bir destek sağlayacak ve ilçede arıcılığın gelişmesine katkı sunacak.
Babaeski Arıcıları Destekle Büyüyecek
Uygulama ile birlikte arıcılara sağlanacak hibe destek, çiftçilerin mali yükünü azaltırken, bölgedeki arıcılık faaliyetlerinin artmasına ve verimin yükselmesine yardımcı olacak. Meclis üyeleri, bu tür projelerin kırsal kalkınma ve yerel üretimi destekleme açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
HABER MERKEZİ