Gazeteci Metin Karakuş, yeni yılın ilk haftasında S.S. 132 Sayılı Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman ile bir araya gelerek 2025 yılını değerlendirdi. Yaptığı hizmetlerle ortaklarının takdirini kazanan, çiftçinin her zaman yanında olan Kahraman, geride kalan yılın tarım sektörü açısından önemli mesajlarını paylaştı.
2025 yılı değerlendirmesinde küresel iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerine dikkat çeken Başkan Vekili Hilmi Kahraman, iklim koşullarındaki değişimin üretim planlamasını zorlaştırdığını belirtti. Kahraman, bu süreçte üreticilerin bilinçli ve modern tarım uygulamalarına yönelmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Birim Alandan Daha Yüksek Verim Almalıyız”
Çiftçilerin daha modern tekniklerle üretim yapmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kahraman, özellikle yağlı tohumlar üretiminde kalite vurgusu yaptı.
“Yağlı tohumlarda, özellikle ayçiçeğinde kalite standartlarının korunması, ürünün pazardaki değerini belirleyen en kritik faktördür” diyen Kahraman, kaliteli üretimin hem üretici hem de ülke ekonomisi için vazgeçilmez olduğunu söyledi.
Trakya Birlik’in Önceliği: Üreticiyi Korumak
Trakya Birlik’in ana misyonunun üreticiyi korumak olduğunun altını çizen Kahraman, 2025 yılı boyunca çiftçilerin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini belirtti.
“Ortaklarımızın talepleri bizim için her zaman önceliklidir. 2025 yılında üretimi güçlendirmek ve üreticimizin yanında olmak için elimizden gelen tüm desteği sağlamaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
Girdi Maliyetlerine Karşı Kooperatif Desteği
2025 yılındaki ekonomik koşulların çiftçileri zorladığını dile getiren Başkan Vekili Kahraman, özellikle gübre, mazot ve tohum gibi girdi maliyetlerinin üreticiler için büyük bir endişe kaynağı olduğunu söyledi. Bu noktada kooperatiflerin destekleyici rolünün daha da önem kazandığını vurguladı.
2026 İçin Net Mesaj: Destekler Devam Edecek
Açıklamasının sonunda 2026 yılına dair vizyonunu paylaşan Hilmi Kahraman, üreticiyi iklim krizi ve artan maliyetler karşısında yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.
“Vizyonumuz; çiftçiyi iklim krizine ve maliyet artışlarına karşı sahada aktif kalarak desteklemek ve sorunlara hızlı çözümler üretmektir. 2026 yılında da üreticimizin finansal olarak zorlanmaması için kooperatif aracılığıyla sağlanan imkânlarımız devam edecektir” dedi.





