Kırklareli’nde iş adamları biraraya gelerek “Odalar ve Borsalar Bölge Toplantısı”nda “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Tören”inde ödüllerini aldılar.
11 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 15.30’da”Odalar ve Borsalar Bölge Toplantısı”nda “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni” Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel Düzenlenen programda açılış konuşmasını yaptı.
Altıntel’in konuşmasında şunlara yerverdi. “Tüm katılımcılarımız ve Başkanımız ile birlikte açılışımızı yaptık. Sayın Başkanım Kırklareli’ne baktığımız zaman tarım ve hayvancılık kenti olarak biliniyor ancak tarım ve hayvancılık kenti ile birlikte eğitim kendi olmayı da başardık. Bu sene yaklaşık 30 bin öğrenciye şehrimiz kapılarını açtı. Eğitim kenti olarak şehrimize çok katkı sağlıyor. Şehrimiz eğitim kenti yapan Sayın Rektö-rümüz Bülent Şengörü’e teşekkür ediyoruz. Kırklareli’-nde mükem-mel bir sanayimiz var. Aynı zamanda şehrimiz sanayi kenti olan İstanbul’a sadece 2 saat uzaklıkta. Bu sayede şehrimiz Avrupa’ya açılacak olan kapıda büyük kolaylık sağlayacak. Bu sayede ürün ve sanayimiz daha da artacak. Ama bize söz vermenizi istiyoruz. Bu konuda yardımcı olmanızı bekliyoruz. Hem Kırklareli için hem de Türkiye için güzel bir ticaret kapısı olacak. Başkanım teşvik olarak 2. bölgeyiz çok büyük avantajımız var. Avantajlar olduğu için ilçeler arasında çok gelir farkları var. Sektör ve ilçeler farkından teşvik olsa daha iyi olur yatırımcı arkadaşlarımızın anlattığı bu. Bu konuda da sizleri bilgilendirmek istiyorum. Hızlı tren hakkında Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz elinden geldiği kadar çalışmalarını sürdürüyor. En büyük avantajımız Edirne, İstanbul ve Kırklareli arası 45 dakikaya düşüyor. Bu hızlı tren bölgelerimize büyük bir katma değer kazandıracak ve çalışmalarımız sürdürmeye devam edeceğiz. En önemli projelerimiz ise Kırklareli ve Edirne arasına havaalanı projesi var. Allah’ın izni ile projemizi hayata geçireceğiz. Sayın başkanımız sayesinde yılın belli zamanlarında tüm odalarımız ile bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Rifat Başkanımıza gidiyoruz. Rifat Başkanımızda kapı kapı bakanları gezerek, her sorunumuza çare buluyor. Sayın Başkanım tüm Oda Başkanları adına size teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ise Genel Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretinin Kırklareli’ne ve bölgeye hayırlı olmasını dileklerini iletti.
Çetintaş, konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: “Kırklareli her seferinde söylendiği gibi sanayinin göz bebeği olan İstanbul’a 2 saat mesafede hem de balkanlara ve Avrupa’ya aynı zamanda Karadeniz’e kıyısı olan denize yakın olmasından çok büyük avantajlı ildir. İlimizin yut içi hasılat bakımından kişi başı geliri 10-11 bin dolar. Sosyal ekonomi bakımından da 14. ve 15. sıralardayız”
Kırklareli’nin güzel ve zengin bir şehir olduğunu vurgulayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Kişisel tarım ürünleri bakımından Kırklareli’nin ilk 10 şehir içerisinde olduğunu ifade etti.
Başarıların birlik ve beraberlik ile yakalanacağından bahseden Hisarcıklıoğlu; “Kırklareli’nde kişisel tarıma baktığım zaman kişisel tarım ürünleri bakımından Trakya niye zengin dedim. Çünkü Türkiye’nin ilk 10’u arasında Kırklareli yer alınıyor. İlk 10 arasındasınız. O zaman da diğer ilçelere bakmaya hiç fırsat bırakmıyorsunuz. Ülkemizde olmazsa olmazımız Tarım ve Hayvancılık. Geleceğimiz bu. Çocuklarımız açısından geleceğimiz açısından ve göç alma açısından zengin şehir Kırklareli. Sıkıntılarımız yok mu sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımızı birlik ve beraberlik ile çözebiliriz. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece bütün sıkıntılarımız çözebiliriz. Yeter ki birbirimiz ötekileştirmeyelim. Birbirimiz fikrinden, zikrinden, siyasi görüşünden, mezhebinden, inancından ötekileştirmediğimiz sürece sıkıntılarımızı çözebiliriz. Tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yıl boyunca yatırım yapan tüm firmalara ödülleri verildi. Son olarak ise Kırklareli TOBB Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni Dünzenlendi
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
Okul Servislerine Denetleme
-
Parklarda Temizlik Çalışmaları
-
Müftü Eviş Başkanlığında Personel Aylık Toplantısı Düzenlendi
-
Vize’de Yol Onarım Çalışmaları Sürüyor
-
Milletvekili Vecdi Gündoğdu Asya Parlamenter Asamblesi Toplantısına Katıldı
-
KLU’den Burs Duyurusu
-
İlimizin Tarımsal Üretimi Planlanıyor
-
Huzurevi Sakinlerinden Orman Yürüyüşü
-
Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı
-
Servis ve yaya geçitleri kontrol edildi
-
LÜLEBURGAZ’DA ‘AHH’ HIZLI BAŞLADI
-
Risk faktörleri araştırılacak