Dünya Down Sendromu Günü sebebiyle Kırklareli Valisi Osman Bilgin down sendromlu bireylerin özel ve anlamlı günlerini tebrik ettiği bir mesaj yayımladı. Vali Bilgin yayımladığı mesajında şunları kaydetti;” Down sendromlu çocuklarımızın sadece bu güne özgü değil her gün hatırlanması gerekmektedir. Onların hayata sarılmaları, eşit şartlarda yaşamaları ve eşit koşullarda eğitim almaları önem arz eden bir husustur. Down sendromlu bireyler, toplum için özel insanlardır. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur. Onlar tebessümleriyle, sevinç ve mutluluklarıyla, hayata neşeyle sarılmalarıyla etrafa pozitif enerji veren değerli bireylerdir.
Down sendromlu çocuklarımızın sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar. Down sendromlu çocuklarımız toplum tarafından dışlanmazlar ve diğer çocuklar gibi eşit haklara sahip olurlarsa hayatları daha anlamlı ve eğlenceli hale gelir. Onlar meslek edinebilir ve kendi hayatlarını idame ettirebilirler. Yeter ki bizler onlara karşı biraz daha fazla duyarlı davranalım ve farklılıklarının farkında olalım.
Bu duygu ve düşüncelerle, down sendromlu bireylerimizin bu özel ve anlamlı günlerini tebrik ediyorum. Rabbim onları bu dünya da ve ahirette mutlu ve bahtiyar insanlardan eylesin. (Erdoğan ŞENDIR)
Gündem
Yayınlanma: 21 Mart 2020 - 10:42
"Down sendromlu çocuklarımızın sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir"
Dünya Down Sendromu Günü sebebiyle Kırklareli Valisi Osman Bilgin down sendromlu bireylerin özel ve anlamlı günlerini tebrik ettiği bir mesaj yayımladı
Gündem
21 Mart 2020 - 10:42
İlginizi Çekebilir