Kırklareli Doğan Işıkalp İlkokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılı özel eğitim mezuniyet törenini unutulmaz bir atmosferde gerçekleştirdi. Okul bahçesinde düzenlenen programa; Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı. Öğrenciler mezuniyet sevincini aileleriyle birlikte paylaştı.
Törenin en etkileyici anlarından biri olan “Sessiz Çığlıklar” adlı oratoryo, özel eğitim sınıfı öğrencileri tarafından sahnelendi. Sessizliğin ardındaki derin anlamları izleyicilere hissettiren gösteri, empati, sevgi ve farklılıklara saygı gibi değerleri ön plana çıkardı. Katılımcılar bu anlamlı performansı uzun süre alkışladı.
Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer ve İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun törende yaptıkları konuşmalarda özel eğitimin toplumsal önemine dikkat çekti. Eğitime gönül veren kişi ve kurumlara da desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sunuldu.
Program, öğrencilerin “2025 mezunları geleceğe hazır” mesajı eşliğinde balonları gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi. Okul Müdürü Savaş Türkoğlu, bu özel günün tüm öğrenciler için yeni bir başlangıç olduğunu belirterek, “Onlar sadece okuldan değil, hayata da mezun oldular” dedi.