Cumhuriyet Halk partisi (CHP)Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba ve beraberindekilerle birlikte Babaeski'de bir dizi temaslarda bulundu.
Genel Başkan Yardımcısı Agbaba'nın Babaeski'de ki temaslarına başta Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Türabi Kayan, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Cumhuriyet Halk Partisi Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Cumhuriyet Halk Partisi Babaeski Gençlik Kolları Başkanı Aykut Tapar da eşlik ettiler.
Genel Başkan Yardımcısı ilk olarak Babaeski Belediyesin geldi. Agbaba'yı belediye gelişinde belediye binası önünde Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Başkan Yardımcıları Hayri Tübeler ve Ayhan Sertgün ile daire Müdürleri karşıladı. Daha sonra Belediye başkanı Av. Abdullah Hacı makamında kabul ettiği genel Başkan Yardımcısı Agbaba 'ya şehrin anahtarını ve plaket sundu.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı burada yaptığı konuşmada şunlara yer verdi; Sayın Genel Başkan Yardımcımız Veli Agbaba'nın Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor ve kritik bir günde Babaeski'mizi ziyaret ediyor olması hem bizleri hem de bizlere destek veren tüm Babaeskilileri cesaretlendirmiştir. Kendisine tekrar hoş geldiniz diyoruz ve bugünün anısına bizleri de unutmaması ve hatırlaması dileği ile Babaeski Halkı adına şehrimizin bir anahtarını takdim ediyorum. Efendim bu bir askeri gelenek. Şehri teslim alan kumandan mağlup olan kumandandan alırmış ama kılış zoruyla alırmış. Sizler gönüllere
Girerek aldınız.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı konuşmalarına daha şöyle devam etti.
“ Sayın Genel Başkan Yardımcım, bizim görevimiz seçildiğimiz andan itibaren şehrimize hizmet etmek. Ben sizlere bu konu ile ilgili bilgiler vermek isterim. Ayrıca sizlere bilgi vermek benim görevim. Genel Politika tabii ki sizlerin işi ve halkımızda genel politika ile ilgili bilgileri sizlerden alacaklardır. Efendim, Babaeski'mizin Nüfusu yaklaşık olarak 30.000'dir. Ekonomisi tam bir hayvancılığa bağlı. Nüfusun büyük bir bölümünü, Bulgaristan'dan, Yunanistan'dan, Yugoslavya'dan, Romanya'dan gelen göçmenler teşkil etmektedir. Küçük bir bölümü de, Siirt'ten, Karadeniz'den, Malatya'dan gelen vatandaşlarımızdır. Belediye Meclis Üyeleri olan bu ekip 2009 yılında göreve geldi. Geldiğimiz günden itibaren şehrin öncelikli ihtiyaçlarını belirledik. Öncelikli ihtiyacı alt yapı idi ve hiç düşünmeden, oy kaygısı yaşamadan, seçim korkusu yaşamadan altyapıya girdik. Biliyorsunuz onunla ilgili şikâyetlerde sizlere sık sık geldi. Şuan da altyapımız bitti. 150 Km içme suyu hattı döşedik. 150 km atık su hattı döşedik. Doğalgazımız bitti, elektriklerimizin %80'i yer altına alındı, yağmur suyu kanallarımızın hepsi bitti, bütün içme suyu kuyularımızı değiştirdi, debi merkezimizden 5 bin tonluk bir depoya kadar ki büyük şehirlerde bile bu kadar büyük depolar yok. Arıtma tesisimiz bitti. Sıfır bir arıtma tesisi yaptırdık. Onu da Mart ayında teslim alıyoruz. Tüm bunların açılışlarını 2017 yılında yapacağız. İçme suyu borularımızın patlaması sonucu şu ana yolumuz beş ayrı yerinden dilindi. Boruları uç uça getirdiğinizde 750km boru döşedik. Yani buradan Antalya'ya kadar. Çok sıkıntı çektik. Her türlü eleştiriye katlandık. Eleştirinin ötesinde katlandık ama Babaeski'yi yeniden yarattık. Şunu memnuniyetle söylüyorum ki, gururla söylüyorum ki Trakya'da altyapısını bitiren, tamamı ile bitiren tek şehir Babaeski. Ve şuan da üst yapıya geçtik. Yaklaşık geçen yıldan bu yana 15 Milyon TL'lik üstyapı gerçekleştirdik. 26 bin ton sıcak asfalt, geri kalanı da taş yoldur. Aşağı yukarı 500.000m² de taş yol döşedik. Çok az bir yerimiz kaldı. Onları da bitireceğiz ve Babaeski'yi yeniden yaratacağız. Babaeski'nin adı neredeyse Yeni Babaeski olacak. Yani sıfırdan bir Babaeski yaratacağız.
Oy Oranlarımıza Gelince;
Sayın Genel Başkan Yardımcım, aldığımız oy oranlarına bakacak olursak; 2004 yerel seçimlerde CHP olarak aldığımız oy oranı %46, 2007 Genel seçimlerinde oy oranı % 41,7, 2009 yerel seçimlerinde ise oy oranı %60. 2010 referandumunda oy oranı %80 hayır, %20 evet. 2010 Genel seçimlerinde %61, 2014 yerel seçimlerinde oy oranı %62. Ve en son 1 Kasımda yapılan genel seçimlerde aldığımız oy oranımız %65. Hep aratarak devam eden bir grafik var. Umarım ki bu oy oranlarımızı daha da yukarıya çıkartırız.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı konuşmasının sonunda Genel Başkan Yardımcısı Veli Agbaba 'ya belediyece yapılan çalışmaları içeren bir doya sundu ve bu dosya bizim karnemizdir dedi. Ben bizim bu yaptığımız yatırımlarda bizlere her zaman destek veren Başta Milletvekillerimiz Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan olmak üzere, Meclis Üyelerimizin hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bütün Belediye personelimize tek tek teşekkür ediyorum. Bunlara katlanan Babaeski Halkına da teşekkür ediyorum.
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı'nın konuşmalarından sonda bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Malatya Milletvekili Veli Agbaba; bende bugün Babaeski'de olmaktan gerçekten çok mutluyum diyerek şöyle devam etti. Dediğim gibi bugün Babaeski'de olmaktan, Kırklareli'nde olmaktan kısaca Trakya'da olmaktan gurur duyuyorum. Babaeski ve Kırklareli halkının kısa tüm Trakya halkının Cumhuriyet, Demokrasiye, kadın erkek eşitliğine, özgürlüğe ve bağımsızlığa ne kadar sahip çıktığını ve ne kadar kabullendiğini tüm dünya halkları bilmeli. Burası Demokrasinin başkenti. Burası Cumhuriyetin Başkenti, Burası kurucularımızın yoğrulduğu, harman olduğu bir merkez. Son günlerde yaşadığımız olaylara bakınca, bu hoşgörünün, bu demokrasinin ve Cumhuriyetin değerlerini bir kez daha anlıyoruz. Öncellikle dün akşam saldırı sonucu katledilen Rusya Büyükelçisine bir başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Türkiye maalesef bu olayla birlikte bir Ortadoğu ülkesinden farkı kalmadı. Tam bir Ortadoğu ülkesi gibi gözüküyor. Daha önce Avrupa'dan bakınca Türkiye tam bir Avrupa ülkesi gibi gözüküyordu ama maalesef patlayan bombalar, canlı bombalar ve hangi bombanın nerede ve ne zaman patlayacağı İŞİD,PKK kısa hangi bombanın nerede patlayacağını bilmeden yaşıyoruz. Son olayda bunların üzerine tuz biber ekti. Bu tabii ki Rusya ilişkilerine yönelik bir terör saldırısıdır. Ama maalesef Türkiye'nin Başkentinde Meclise 150 metre mesafede bir Büyükelçiye suikast düzenlenmesi ve buna cesaret edilmesi de ülkenin gelecek olan halini gösteriyor.
Artık Türkiye Yönetilemez durumda..
Bakın arkadaşlar bu olayların tümü artık Türkiye'nin artık yönetilemez bir durumda olduğunun göstergesidir. Ve Türkiye iyi yönetilemiyor. Bugün İstanbul'un kalbinde, tam ortasında Beşiktaş stadının önünde bir canlı bomba patlıyor ve 44 masum polisimiz ve masum vatandaşımız katlediliyor. Tam bunun açısını yaşarken Kayseri'de yine silahsız ve masum 20-22 yaşında ana kuzuları yine bir terör saldırısı sonucu katlediliyor.Siyaset her seferinde bu tür olayları kınamakla ve karanfiller bırakarak geçiştiriyor. Maalesef bunun bir bedeli olmadı ve bedel ödetilmedi. Bunların mutlaka siyaseten bir bedeli olmalıdır. Bedel ödenmediği sürece de maalesef bu katliamlar devam ediyor. Bu yaşadıklarımız, bu olaylar dünyanın her hangi bir ülkesinde olsaydı her halde hükümet diye bir şey kalmazdı. Yönetemeyen bir hükümet ile karşı karşıyayız. Türkiye'nin şartlarına bakınca da yaşadığımız tartışmaların içinin ne kadar boş olduğunu görüyoruz.
Bir Başkanlık tartışması
Ülkenin tüm sorunları bitmiş gibi şimdide bir başkanlık sorunu var. Ana kuzuları katlediliyor ve birileri de başkanlık sevdasından vaz geçmiyor. Başkanlık ile ilgili teklif meclis gündemine geliyor. Türkiye'de bu kadar geri dönülmez olaylar yaşanırken bunu tartışmakta doğru değil. Türkiye tekrar o kuruluş değerleri dediğimiz Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı değerlerine tekrar dönmelidir. Mutlaka bununla ilgili bu olayları kınamakla olmaz ve çok ciddi tedbirler almak gerekir. Bu son yaşadığımız olay maalesef ülkemizi bir Ortadoğu ülkesinden ziyade bir Afrika ülkesi konumuna itti.
Bakın Başkanımız için bana bu altyapı için gerçekten çok şikâyetler geldi fakat bir başkanın kendisi için yapacağı en kötü şey altyapı yapmak, kenti içinde yapacağı en iyi şey altyapı yapmaktır. Başkanımız bunu başardı ama Babaeski'de yaşayan insanlar bir müddet rahatsız oldular ama bir ömür boyu bunun sefasını ve bunun güzelliğini sürecekler . Türkiye'de belediye Başkanları için en zor şey ve cesaret isteyen şey altyapı yapmaktır. Ben de bu çalışmalarından dolayı başkanımızı tebrik ediyorum. Sevdiğim bir insan ve burada da çok başarılarını ve çalışmalarını görüyoruz ve duyuyoruz. Babaeski bu bölgenin en belediyelerinden birisi ama şimdi en yenisi olmuş. Gezdik gördük ve inceledik. Ben Başkanımızın başarılarının devamını diliyorum. Burada olmaktan, Trakya'da olmaktan ve böyle bir kentte sizlerle birlikten olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Bu programı yapan İl Başkanımıza ve hem de Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan vekillerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Güğzel bir gün geçirdiğim için de hepinize çok teşekkür ediyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Malatya Milletvekili Veli Agbaba ve beraberindekiler belediyedeki görüşmelerin ardından
Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ziyaret ettiler.
Ziraat Odasında yapılan görüşmelerde ülkenin ve yörenin sorunları konuşulurken başkan Şahin Arslan Şeker Fabrikasının ve Şeker Pancarı üreticilerinin sorunlarını dile getirirken şunlara yer verdi;
Şeker Pancarı üreticileri çok dertli
Sayın Genel Başkan yardımcım öncelikle hoş geldiniz. Sizleri aramızda görmekten büyük bir duyuyoruz ve şahsim ve Yönetim Kurulum adına sizlere tekrar hoş geldiniz. Yöremiz insanın geçim kaynakları hayvancılık ve tarım. Tarım bildiğiniz gibi her geçen gün daha da zor duruma düşüyor. Bizim birde Şeker Pancarı Fabrikamı ve şeker üretici vatandaşlarımızın sorunları bitmek bilmiyor.
4 yıldan beri kapalı olan Şeker Fabrikası kantarla-rının kapan-ması sebebi ile üreti-min ne kadar düştü-ğünü Şeker Fabrika-sından aldığı-mız, Kampanya Değerlerini Gösterir Çizelgeden de görebilirsiniz. Çünkü bu çizelgede net rakamlar var. Siz eğer bu kantarları kapatırsanız, mevcut çalışan işçileri de başka yerlere yollarsanız, o zaman burada bir suiistimal var ve burada bir politika var derim. Yani her ne kadar fabrikayı çalıştıracak pozisyonunda gözükseniz de, demek ki bu ekim işinde, pancar üretim alanlarının artırılması noktasında, fabrikanın bacasının tüttürülmesi noktasında samimi değilsiniz demektir. Ben ayni zaman İl Genel Meclis Üyesiyim biz bu konuyu geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi Toplantısında da görüştük. Hatta dün fidan ekimi töreninde ayaküstü konuyu Sayın Valimize de anlattık. Sayın Valimiz; “Kesinlikle böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Şeker Fabrikası çalıştırılmak zorunda” dedi. Kendisi. Bunu da paylaşa biliriz bir sıkıntı yok. Peki, işler bu çerçevede iken bu pancarın ekilmesi noktasında ki ben oraya bağlıyorum. Büyük ihtimal Orhan Başkanı-ma da katılıyo-rum, Genel Müdürlük sözde şifahi müdaha-lelerle pancar şekeri fabrikasının yönetim kurulunun siz burada ki kantarların antal yapısını dolayısıyla, o pancar ekim bölgelerinde zaten sıkıntı var, bu alanların çeltik alanlarına kaydığı geçici bahanelerle getirimli olmadığını kantarların kapatılması noktasında bir karar almışlar. Bu kararda herhalde Genel Müdürlük tarafından da onaylandı. Bildiğim kadarıyla. Bakın arkadaşlar bu tür kararlar alınabilir. Yanlıştan dönmek kolaydır. Bu bir Anayasa değil, Kuran-ı Kerim değil, onun için bu yanlışı bizler hep birlikte anlatacağız ve süratle bu yanlıştan dönmek zorundayız. Bakın arkadaşlar 2 yıldır Şeker Pancarı ekiminde ciddi bir artış yaşanmaktadır. Ben inanıyorum ki bu önümüzde yıl şeker pancarı ekiminde büyük bir artış yaşanacaktır. Çünkü hakikaten çeltik ile pancarı kıyasladığımızda, pancarın gerek oksijen deposu olmasından kaynaklı, gerek üretimdeki fazla suyu kullanmaması, gerek toprağın bozulmasında veyahut ta toprağın mineral değer kayıpları kaybetmemesi noktasında gerçekten çeltik ile kıyaslanamaz. 2015 yılını kıyasladığımızda Pancar için söylüyorum bunu; pancar üretiminde ki girdilere %300 zam gelmiş, pancar fiyatına %100, %110 oranında zam gelmiş. Yani burada ki makas açılmış. Esas çiftçimizin pancardan soğuma sebeplerinden bir tanesi para kazanamamasıdır. Kar elde edememesidir, kar marjlarının düşmesidir. Şimdi 2016 yılına geldiğimizde ise pancar, çeltik ile eşleştirdiğimizde karlı bir ürün haline geldi. Şimdi hiç kimse bize seneye bu pancar oranı düşer demesin. Çünkü bu sene 60-65 bin ton pancar ürettik. Biz bu oranı arttırmanın peşindeyiz. Ama yine de bu kadar pancar üretmemize rağmen Alpullu Şeker Fabrikamızı çalıştıramıyoruz. Burada anlatmak istediğim acaba fabrikamız gözden mi çıkarıldı. Çünkü bin tonlar, şunlar bunlar bana göre önemsiz, bahanedir. Fabrikanın bakımını, modernizasyonunu sağlamaya devam etseydik, aynen bir traktörün motoru gibi düşünün arkadaşlar, siz traktörünüzü 5 yıl, 6 yıl bir kenarda bırakıp çalıştırmazsanız, yağlama yapmaz, oksitlenme yapar ve şuanda da şeker fabrikasının durumu budur. Bana göre 20 bin ton da olsaydı, 30 bin ton da olsaydı bu fabrika çalışmalıydı. Biz Şeker üretmeye devam etmeliydik. Değerli arkadaşlar, Kırklareli İl Genel Meclisinde alınan karar doğrultusunda bir çalışma grubu oluşturuldu. Önümüzdeki günlerde Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde ki tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bu konuyu çözmek üzere Ankara'ya gideceğiz. Ben buradan İl Genel Meclisinde yer alan tüm çalışma arkadaşlarıma hiçbir siyasi parti gözetmeksizin teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bana göre Alpullu Şeker Fabrikasının açılıp, açılmaması siyasetin elinde arkadaşlar. Bizim isteğimiz ile olmuyor. Örnek verecek olursak, Kars Şeker Fabrikası 20 bin pancar ile çalışıyor bizim fabrika ise 60 bin ton üretilmesine rağmen çalışmıyor. Mesele budur. Bu iş o partinin bu partinin değil, bu bizim yöremizin öncelikli sorunudur. Konya'da ki çiftçi 1 ton küspeyi 63 TL'ye almışsa, benim çiftçim ise burada 283 TL'ye almışsa bunu bir kere değil bin defa düşünmek zorundayız. Duyarlı davranıp geldiğinizden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.”
Babaeski Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Arslan'ın konuşmalarını ardında kısa bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Agbaba şunlara yer verdi; Bakın Şeker pancarı sorunu tüm Türkiye'de var ancak sizin sorunlarınız kadar değil. Bildiğim kadar ile şeker fabrikanız 4 yıla yakın bir zamandır çalışmıyor. Bu şeker pancarı üreticileri için çok zor. Ancak bu fabrikanın çalışabilmesi için tüm Trakya'da ki Sivil Toplum Örgütlerinin tek yumruk ve tek yürek olarak yanı tüm Trakya halkı olarak direnmelisiniz. Şayet azınlıkta kalırsanız bu fabrikayı asla çalışmasına izin vermezler. Bakın iliniz milletvekilleri de burada ben de buradayım. Gerekirse sizinle birlikte adım atmaya da hazırız. Yeter ki sizler çoğunlukta kalın ve direnin. Umuyorum sizler dirençli olursanız bu fabrika çalışır. Bildiğiniz gibi bu şeker pancarı üreticilerini uydurma bir kota yüzünden küstürdüler ve Ziraat odaları STK bir araya gelerek bu için üzerine giderseniz hükümet almış olduğu bu kararından dönecektir. Yeni bir fabrika kurmaktansa hazır olan bir fabrikayı çok daha ucuza çalıştırma imkânınız vardır. Onun içi diyorum ki birlik olun ve dayanışma içinde kalın.
Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan ziyarete katılanlara yöresel börek ve sıcak süt ikramında da bulundu.
Haberimizin devamı yarın ki sayımızdaHABER MERKEZİ
Genel Başkan Yardımcısı Agbaba'nın Babaeski'de ki temaslarına başta Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Türabi Kayan, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Cumhuriyet Halk Partisi Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Cumhuriyet Halk Partisi Babaeski Gençlik Kolları Başkanı Aykut Tapar da eşlik ettiler.
Genel Başkan Yardımcısı ilk olarak Babaeski Belediyesin geldi. Agbaba'yı belediye gelişinde belediye binası önünde Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Başkan Yardımcıları Hayri Tübeler ve Ayhan Sertgün ile daire Müdürleri karşıladı. Daha sonra Belediye başkanı Av. Abdullah Hacı makamında kabul ettiği genel Başkan Yardımcısı Agbaba 'ya şehrin anahtarını ve plaket sundu.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı burada yaptığı konuşmada şunlara yer verdi; Sayın Genel Başkan Yardımcımız Veli Agbaba'nın Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor ve kritik bir günde Babaeski'mizi ziyaret ediyor olması hem bizleri hem de bizlere destek veren tüm Babaeskilileri cesaretlendirmiştir. Kendisine tekrar hoş geldiniz diyoruz ve bugünün anısına bizleri de unutmaması ve hatırlaması dileği ile Babaeski Halkı adına şehrimizin bir anahtarını takdim ediyorum. Efendim bu bir askeri gelenek. Şehri teslim alan kumandan mağlup olan kumandandan alırmış ama kılış zoruyla alırmış. Sizler gönüllere
Girerek aldınız.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı konuşmalarına daha şöyle devam etti.
“ Sayın Genel Başkan Yardımcım, bizim görevimiz seçildiğimiz andan itibaren şehrimize hizmet etmek. Ben sizlere bu konu ile ilgili bilgiler vermek isterim. Ayrıca sizlere bilgi vermek benim görevim. Genel Politika tabii ki sizlerin işi ve halkımızda genel politika ile ilgili bilgileri sizlerden alacaklardır. Efendim, Babaeski'mizin Nüfusu yaklaşık olarak 30.000'dir. Ekonomisi tam bir hayvancılığa bağlı. Nüfusun büyük bir bölümünü, Bulgaristan'dan, Yunanistan'dan, Yugoslavya'dan, Romanya'dan gelen göçmenler teşkil etmektedir. Küçük bir bölümü de, Siirt'ten, Karadeniz'den, Malatya'dan gelen vatandaşlarımızdır. Belediye Meclis Üyeleri olan bu ekip 2009 yılında göreve geldi. Geldiğimiz günden itibaren şehrin öncelikli ihtiyaçlarını belirledik. Öncelikli ihtiyacı alt yapı idi ve hiç düşünmeden, oy kaygısı yaşamadan, seçim korkusu yaşamadan altyapıya girdik. Biliyorsunuz onunla ilgili şikâyetlerde sizlere sık sık geldi. Şuan da altyapımız bitti. 150 Km içme suyu hattı döşedik. 150 km atık su hattı döşedik. Doğalgazımız bitti, elektriklerimizin %80'i yer altına alındı, yağmur suyu kanallarımızın hepsi bitti, bütün içme suyu kuyularımızı değiştirdi, debi merkezimizden 5 bin tonluk bir depoya kadar ki büyük şehirlerde bile bu kadar büyük depolar yok. Arıtma tesisimiz bitti. Sıfır bir arıtma tesisi yaptırdık. Onu da Mart ayında teslim alıyoruz. Tüm bunların açılışlarını 2017 yılında yapacağız. İçme suyu borularımızın patlaması sonucu şu ana yolumuz beş ayrı yerinden dilindi. Boruları uç uça getirdiğinizde 750km boru döşedik. Yani buradan Antalya'ya kadar. Çok sıkıntı çektik. Her türlü eleştiriye katlandık. Eleştirinin ötesinde katlandık ama Babaeski'yi yeniden yarattık. Şunu memnuniyetle söylüyorum ki, gururla söylüyorum ki Trakya'da altyapısını bitiren, tamamı ile bitiren tek şehir Babaeski. Ve şuan da üst yapıya geçtik. Yaklaşık geçen yıldan bu yana 15 Milyon TL'lik üstyapı gerçekleştirdik. 26 bin ton sıcak asfalt, geri kalanı da taş yoldur. Aşağı yukarı 500.000m² de taş yol döşedik. Çok az bir yerimiz kaldı. Onları da bitireceğiz ve Babaeski'yi yeniden yaratacağız. Babaeski'nin adı neredeyse Yeni Babaeski olacak. Yani sıfırdan bir Babaeski yaratacağız.
Oy Oranlarımıza Gelince;
Sayın Genel Başkan Yardımcım, aldığımız oy oranlarına bakacak olursak; 2004 yerel seçimlerde CHP olarak aldığımız oy oranı %46, 2007 Genel seçimlerinde oy oranı % 41,7, 2009 yerel seçimlerinde ise oy oranı %60. 2010 referandumunda oy oranı %80 hayır, %20 evet. 2010 Genel seçimlerinde %61, 2014 yerel seçimlerinde oy oranı %62. Ve en son 1 Kasımda yapılan genel seçimlerde aldığımız oy oranımız %65. Hep aratarak devam eden bir grafik var. Umarım ki bu oy oranlarımızı daha da yukarıya çıkartırız.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı konuşmasının sonunda Genel Başkan Yardımcısı Veli Agbaba 'ya belediyece yapılan çalışmaları içeren bir doya sundu ve bu dosya bizim karnemizdir dedi. Ben bizim bu yaptığımız yatırımlarda bizlere her zaman destek veren Başta Milletvekillerimiz Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan olmak üzere, Meclis Üyelerimizin hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bütün Belediye personelimize tek tek teşekkür ediyorum. Bunlara katlanan Babaeski Halkına da teşekkür ediyorum.
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı'nın konuşmalarından sonda bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Malatya Milletvekili Veli Agbaba; bende bugün Babaeski'de olmaktan gerçekten çok mutluyum diyerek şöyle devam etti. Dediğim gibi bugün Babaeski'de olmaktan, Kırklareli'nde olmaktan kısaca Trakya'da olmaktan gurur duyuyorum. Babaeski ve Kırklareli halkının kısa tüm Trakya halkının Cumhuriyet, Demokrasiye, kadın erkek eşitliğine, özgürlüğe ve bağımsızlığa ne kadar sahip çıktığını ve ne kadar kabullendiğini tüm dünya halkları bilmeli. Burası Demokrasinin başkenti. Burası Cumhuriyetin Başkenti, Burası kurucularımızın yoğrulduğu, harman olduğu bir merkez. Son günlerde yaşadığımız olaylara bakınca, bu hoşgörünün, bu demokrasinin ve Cumhuriyetin değerlerini bir kez daha anlıyoruz. Öncellikle dün akşam saldırı sonucu katledilen Rusya Büyükelçisine bir başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Türkiye maalesef bu olayla birlikte bir Ortadoğu ülkesinden farkı kalmadı. Tam bir Ortadoğu ülkesi gibi gözüküyor. Daha önce Avrupa'dan bakınca Türkiye tam bir Avrupa ülkesi gibi gözüküyordu ama maalesef patlayan bombalar, canlı bombalar ve hangi bombanın nerede ve ne zaman patlayacağı İŞİD,PKK kısa hangi bombanın nerede patlayacağını bilmeden yaşıyoruz. Son olayda bunların üzerine tuz biber ekti. Bu tabii ki Rusya ilişkilerine yönelik bir terör saldırısıdır. Ama maalesef Türkiye'nin Başkentinde Meclise 150 metre mesafede bir Büyükelçiye suikast düzenlenmesi ve buna cesaret edilmesi de ülkenin gelecek olan halini gösteriyor.
Artık Türkiye Yönetilemez durumda..
Bakın arkadaşlar bu olayların tümü artık Türkiye'nin artık yönetilemez bir durumda olduğunun göstergesidir. Ve Türkiye iyi yönetilemiyor. Bugün İstanbul'un kalbinde, tam ortasında Beşiktaş stadının önünde bir canlı bomba patlıyor ve 44 masum polisimiz ve masum vatandaşımız katlediliyor. Tam bunun açısını yaşarken Kayseri'de yine silahsız ve masum 20-22 yaşında ana kuzuları yine bir terör saldırısı sonucu katlediliyor.Siyaset her seferinde bu tür olayları kınamakla ve karanfiller bırakarak geçiştiriyor. Maalesef bunun bir bedeli olmadı ve bedel ödetilmedi. Bunların mutlaka siyaseten bir bedeli olmalıdır. Bedel ödenmediği sürece de maalesef bu katliamlar devam ediyor. Bu yaşadıklarımız, bu olaylar dünyanın her hangi bir ülkesinde olsaydı her halde hükümet diye bir şey kalmazdı. Yönetemeyen bir hükümet ile karşı karşıyayız. Türkiye'nin şartlarına bakınca da yaşadığımız tartışmaların içinin ne kadar boş olduğunu görüyoruz.
Bir Başkanlık tartışması
Ülkenin tüm sorunları bitmiş gibi şimdide bir başkanlık sorunu var. Ana kuzuları katlediliyor ve birileri de başkanlık sevdasından vaz geçmiyor. Başkanlık ile ilgili teklif meclis gündemine geliyor. Türkiye'de bu kadar geri dönülmez olaylar yaşanırken bunu tartışmakta doğru değil. Türkiye tekrar o kuruluş değerleri dediğimiz Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı değerlerine tekrar dönmelidir. Mutlaka bununla ilgili bu olayları kınamakla olmaz ve çok ciddi tedbirler almak gerekir. Bu son yaşadığımız olay maalesef ülkemizi bir Ortadoğu ülkesinden ziyade bir Afrika ülkesi konumuna itti.
Bakın Başkanımız için bana bu altyapı için gerçekten çok şikâyetler geldi fakat bir başkanın kendisi için yapacağı en kötü şey altyapı yapmak, kenti içinde yapacağı en iyi şey altyapı yapmaktır. Başkanımız bunu başardı ama Babaeski'de yaşayan insanlar bir müddet rahatsız oldular ama bir ömür boyu bunun sefasını ve bunun güzelliğini sürecekler . Türkiye'de belediye Başkanları için en zor şey ve cesaret isteyen şey altyapı yapmaktır. Ben de bu çalışmalarından dolayı başkanımızı tebrik ediyorum. Sevdiğim bir insan ve burada da çok başarılarını ve çalışmalarını görüyoruz ve duyuyoruz. Babaeski bu bölgenin en belediyelerinden birisi ama şimdi en yenisi olmuş. Gezdik gördük ve inceledik. Ben Başkanımızın başarılarının devamını diliyorum. Burada olmaktan, Trakya'da olmaktan ve böyle bir kentte sizlerle birlikten olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Bu programı yapan İl Başkanımıza ve hem de Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan vekillerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Güğzel bir gün geçirdiğim için de hepinize çok teşekkür ediyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Malatya Milletvekili Veli Agbaba ve beraberindekiler belediyedeki görüşmelerin ardından
Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ziyaret ettiler.
Ziraat Odasında yapılan görüşmelerde ülkenin ve yörenin sorunları konuşulurken başkan Şahin Arslan Şeker Fabrikasının ve Şeker Pancarı üreticilerinin sorunlarını dile getirirken şunlara yer verdi;
Şeker Pancarı üreticileri çok dertli
Sayın Genel Başkan yardımcım öncelikle hoş geldiniz. Sizleri aramızda görmekten büyük bir duyuyoruz ve şahsim ve Yönetim Kurulum adına sizlere tekrar hoş geldiniz. Yöremiz insanın geçim kaynakları hayvancılık ve tarım. Tarım bildiğiniz gibi her geçen gün daha da zor duruma düşüyor. Bizim birde Şeker Pancarı Fabrikamı ve şeker üretici vatandaşlarımızın sorunları bitmek bilmiyor.
4 yıldan beri kapalı olan Şeker Fabrikası kantarla-rının kapan-ması sebebi ile üreti-min ne kadar düştü-ğünü Şeker Fabrika-sından aldığı-mız, Kampanya Değerlerini Gösterir Çizelgeden de görebilirsiniz. Çünkü bu çizelgede net rakamlar var. Siz eğer bu kantarları kapatırsanız, mevcut çalışan işçileri de başka yerlere yollarsanız, o zaman burada bir suiistimal var ve burada bir politika var derim. Yani her ne kadar fabrikayı çalıştıracak pozisyonunda gözükseniz de, demek ki bu ekim işinde, pancar üretim alanlarının artırılması noktasında, fabrikanın bacasının tüttürülmesi noktasında samimi değilsiniz demektir. Ben ayni zaman İl Genel Meclis Üyesiyim biz bu konuyu geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi Toplantısında da görüştük. Hatta dün fidan ekimi töreninde ayaküstü konuyu Sayın Valimize de anlattık. Sayın Valimiz; “Kesinlikle böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Şeker Fabrikası çalıştırılmak zorunda” dedi. Kendisi. Bunu da paylaşa biliriz bir sıkıntı yok. Peki, işler bu çerçevede iken bu pancarın ekilmesi noktasında ki ben oraya bağlıyorum. Büyük ihtimal Orhan Başkanı-ma da katılıyo-rum, Genel Müdürlük sözde şifahi müdaha-lelerle pancar şekeri fabrikasının yönetim kurulunun siz burada ki kantarların antal yapısını dolayısıyla, o pancar ekim bölgelerinde zaten sıkıntı var, bu alanların çeltik alanlarına kaydığı geçici bahanelerle getirimli olmadığını kantarların kapatılması noktasında bir karar almışlar. Bu kararda herhalde Genel Müdürlük tarafından da onaylandı. Bildiğim kadarıyla. Bakın arkadaşlar bu tür kararlar alınabilir. Yanlıştan dönmek kolaydır. Bu bir Anayasa değil, Kuran-ı Kerim değil, onun için bu yanlışı bizler hep birlikte anlatacağız ve süratle bu yanlıştan dönmek zorundayız. Bakın arkadaşlar 2 yıldır Şeker Pancarı ekiminde ciddi bir artış yaşanmaktadır. Ben inanıyorum ki bu önümüzde yıl şeker pancarı ekiminde büyük bir artış yaşanacaktır. Çünkü hakikaten çeltik ile pancarı kıyasladığımızda, pancarın gerek oksijen deposu olmasından kaynaklı, gerek üretimdeki fazla suyu kullanmaması, gerek toprağın bozulmasında veyahut ta toprağın mineral değer kayıpları kaybetmemesi noktasında gerçekten çeltik ile kıyaslanamaz. 2015 yılını kıyasladığımızda Pancar için söylüyorum bunu; pancar üretiminde ki girdilere %300 zam gelmiş, pancar fiyatına %100, %110 oranında zam gelmiş. Yani burada ki makas açılmış. Esas çiftçimizin pancardan soğuma sebeplerinden bir tanesi para kazanamamasıdır. Kar elde edememesidir, kar marjlarının düşmesidir. Şimdi 2016 yılına geldiğimizde ise pancar, çeltik ile eşleştirdiğimizde karlı bir ürün haline geldi. Şimdi hiç kimse bize seneye bu pancar oranı düşer demesin. Çünkü bu sene 60-65 bin ton pancar ürettik. Biz bu oranı arttırmanın peşindeyiz. Ama yine de bu kadar pancar üretmemize rağmen Alpullu Şeker Fabrikamızı çalıştıramıyoruz. Burada anlatmak istediğim acaba fabrikamız gözden mi çıkarıldı. Çünkü bin tonlar, şunlar bunlar bana göre önemsiz, bahanedir. Fabrikanın bakımını, modernizasyonunu sağlamaya devam etseydik, aynen bir traktörün motoru gibi düşünün arkadaşlar, siz traktörünüzü 5 yıl, 6 yıl bir kenarda bırakıp çalıştırmazsanız, yağlama yapmaz, oksitlenme yapar ve şuanda da şeker fabrikasının durumu budur. Bana göre 20 bin ton da olsaydı, 30 bin ton da olsaydı bu fabrika çalışmalıydı. Biz Şeker üretmeye devam etmeliydik. Değerli arkadaşlar, Kırklareli İl Genel Meclisinde alınan karar doğrultusunda bir çalışma grubu oluşturuldu. Önümüzdeki günlerde Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde ki tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bu konuyu çözmek üzere Ankara'ya gideceğiz. Ben buradan İl Genel Meclisinde yer alan tüm çalışma arkadaşlarıma hiçbir siyasi parti gözetmeksizin teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bana göre Alpullu Şeker Fabrikasının açılıp, açılmaması siyasetin elinde arkadaşlar. Bizim isteğimiz ile olmuyor. Örnek verecek olursak, Kars Şeker Fabrikası 20 bin pancar ile çalışıyor bizim fabrika ise 60 bin ton üretilmesine rağmen çalışmıyor. Mesele budur. Bu iş o partinin bu partinin değil, bu bizim yöremizin öncelikli sorunudur. Konya'da ki çiftçi 1 ton küspeyi 63 TL'ye almışsa, benim çiftçim ise burada 283 TL'ye almışsa bunu bir kere değil bin defa düşünmek zorundayız. Duyarlı davranıp geldiğinizden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.”
Babaeski Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Arslan'ın konuşmalarını ardında kısa bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Agbaba şunlara yer verdi; Bakın Şeker pancarı sorunu tüm Türkiye'de var ancak sizin sorunlarınız kadar değil. Bildiğim kadar ile şeker fabrikanız 4 yıla yakın bir zamandır çalışmıyor. Bu şeker pancarı üreticileri için çok zor. Ancak bu fabrikanın çalışabilmesi için tüm Trakya'da ki Sivil Toplum Örgütlerinin tek yumruk ve tek yürek olarak yanı tüm Trakya halkı olarak direnmelisiniz. Şayet azınlıkta kalırsanız bu fabrikayı asla çalışmasına izin vermezler. Bakın iliniz milletvekilleri de burada ben de buradayım. Gerekirse sizinle birlikte adım atmaya da hazırız. Yeter ki sizler çoğunlukta kalın ve direnin. Umuyorum sizler dirençli olursanız bu fabrika çalışır. Bildiğiniz gibi bu şeker pancarı üreticilerini uydurma bir kota yüzünden küstürdüler ve Ziraat odaları STK bir araya gelerek bu için üzerine giderseniz hükümet almış olduğu bu kararından dönecektir. Yeni bir fabrika kurmaktansa hazır olan bir fabrikayı çok daha ucuza çalıştırma imkânınız vardır. Onun içi diyorum ki birlik olun ve dayanışma içinde kalın.
Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan ziyarete katılanlara yöresel börek ve sıcak süt ikramında da bulundu.
Haberimizin devamı yarın ki sayımızdaHABER MERKEZİ