Bolu’da kamuoyunun yakından takip ettiği soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “irtikap” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı. Aynı dosyada Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can da tutuklanırken, bazı isimler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
Soruşturma çerçevesinde geçtiğimiz Cumartesi günü gözaltına alınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte toplam 14 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra kritik karar aşamasına geçildi.
Savcılık, Tanju Özcan, Ali Sarıyıldız ve Süleyman Can’ı tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.
“İrtikap” Suçlamasıyla Tutuklama Kararı
Dosyayı değerlendiren Bolu Sulh Ceza Hakimliği, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can hakkında “irtikap” suçundan tutuklama kararı verdi. Hakimlik, diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.
Tutuklanan Özcan ve Can cezaevine gönderilirken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.
Soruşturma Süreci Nasıl Başladı?
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında belediyedeki bazı işlemler mercek altına alınmıştı. Bu kapsamda aralarında Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da bulunduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerle ilgili süreç, savcılık ve hakimlik aşamalarının tamamlanmasıyla netlik kazandı.
Kamuoyunun Gözleri Bolu’da
Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen “irtikap” soruşturması, hem yerel hem de ulusal kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Soruşturmanın ilerleyen günlerde yeni gelişmelere sahne olabileceği belirtilirken, adli sürecin devam ettiği ifade edildi.
HABER MERKEZİ




