Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, bu bayramda geleneği bozmayarak çocuklara bayram şekeri yerine kitap dağıtarak en anlamlı hediyeyi verdi.
Pınarhisar ilçesinin Sütlüce köyünde geleneksel hale getirilen çocukların şeker toplama etkinliğine katılan Ahmet Bey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Geleneğe göre, çocuklar toplu halde bayramlaşma alanında toplanan büyüklerin ellerini öperek bayramlaştıktan sonra yanlarında getirdikleri sepetlerin içine verilen şekerlerini koyuyorlar. Başkan Altıntaş, Kurban Bayramı'nda da geleneği bozmayarak, katıldığı etkinlikte, çocukların sepetlerine şeker yerine belediye personellerinin yanında getirdiği kitapları bayram hediyesi olarak verdi.
Altıntaş, " Örf ve adetlerin unutulmaya başlandığı bu dönemde bu tür etkinliklerin unutulmamış olması beni çok etkiliyor. Elimden geldiğince eski örf ve adetleri yaşamak yaşatmak için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum, bu yüzden Sütlüce köyümüzde yıllardır sürdürülen güzel bir gelenek olan şeker toplama etkinliğine katılarak, biz de çocuklarımıza 200 kitap dağıttık" dedi. (Gözde ALTAY)
Gündem
Yayınlanma: 15 Ağustos 2019 - 09:38
Başkan Altıntaş'tan en anlamlı bayram hediyesi
Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, bu bayramda geleneği bozmayarak çocuklara bayram şekeri yerine kitap dağıtarak en anlamlı hediyeyi verdi
Gündem
15 Ağustos 2019 - 09:38
İlginizi Çekebilir