Ana Sayfa Gündem 20 Eylül 2019 309 Görüntüleme

BABAESKİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül “Gaziler Günü” anma programı tüm yurtta olduğu gibi Babaeski’de de büyük bir coşku ile kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile Gazilik Unvanının verilişinin bu yıl 98’inci yıldönümü kutlandı.
19 Eylül Gazileri Anma Günü programı saat 11.30’da Atatürk Anıtı önünde, Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu, 1’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, Belediye Başkan Vekili Gül Bingöl ve Babaeski Muharip ve Gaziler Derneği Başkanı Namık Kahraman’ın Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmasıyla başladı.
Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tnk. Teğmen Yusuf Cankı yaptı.
Babaeski Muharip ve Gaziler Derneği Başkanı Namık Kahraman ise tüm gazileri temsilen bir konuşma yaptı.
Daha sonra Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden İlknur Öztürk ‘Gazilerimize’ adlı şiir okudu.
Programın devamında gazilere Tansa Yazlık Restoran’da öğle yemeği verildi ve program burada sona erdi.
19 Eylül “Gaziler Günü” anma programına; Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, 1’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, Belediye Başkan Vekili Gül Bingöl, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Resmi Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Askeri erkân, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Dernek ve Oda Başkanları, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Gaziler ve Şehit aileleri katıldı.
(Demet CABBAR)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com