Babaeski Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, 2026 yılı Şubat ayı Gebe Okulu eğitimlerinin başarıyla tamamlandığı duyuruldu. Hastane yönetimi, anne adaylarının bilinçli, güvenli ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirmeleri amacıyla düzenlenen eğitimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.
Yetkililer açıklamada, “Hastanemizde 2026 yılı Şubat ayı Gebe Okulu eğitimleri tamamlandı. Anne adaylarımızın bilinçli, güvenli ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirmeleri için yanlarında olmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Anne Adaylarına Kapsamlı Eğitim Desteği
Babaeski Devlet Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilen Gebe Okulu eğitimlerinde; gebelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenler, doğru beslenme, egzersiz, doğuma hazırlık, nefes teknikleri ve doğum sonrası bakım konularında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.
Uzman sağlık personeli tarafından verilen eğitimlerle anne adaylarının hem fiziksel hem de psikolojik olarak doğuma hazırlanması hedeflendi. Eğitimler sayesinde katılımcıların gebelik sürecine dair merak ettikleri sorular yanıt buldu.

Sağlıklı ve Güvenli Gebelik Süreci Vurgusu
Hastane yönetimi, sağlıklı bir toplumun temelinin sağlıklı annelerden geçtiğine dikkat çekerek, gebelik döneminde doğru bilgiye ulaşmanın büyük önem taşıdığını belirtti.
Gebe Okulu programı ile anne adaylarının bilinç düzeyinin artırılması, doğum sürecine daha hazırlıklı ve özgüvenli şekilde girmeleri amaçlanıyor. Ayrıca doğum sonrası bebek bakımı ve emzirme konusunda da bilgilendirme yapılarak ailelerin sürece uyumu destekleniyor.

Eğitimler Düzenli Olarak Devam Edecek
Babaeski Devlet Hastanesi yetkilileri, Gebe Okulu eğitimlerinin belirli periyotlarla devam edeceğini ve tüm anne adaylarının bu eğitimlere katılabileceğini ifade etti.
Sağlık hizmetlerinde koruyucu ve bilinçlendirici çalışmaların öncelikli olduğunu vurgulayan hastane yönetimi, Babaeski’de anne adaylarının her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Gebe Okulu programına katılmak isteyen anne adaylarının Babaeski Devlet Hastanesi ile iletişime geçerek kayıt yaptırabilecekleri öğrenildi.
HABER MERKEZİ




