1. Babaeski Sarı Saltuk Anma Etkinliği bugün Gerçekleşecek
Babaeski, bugün anlamlı bir programa ev sahipliği yapacak. Cem Vakfı Babaeski Şubesi Sarı Saltuk Cem Evi tarafından organize edilen 1. Babaeski Sarı Saltuk Anma Etkinliği, geniş katılımlı bir programla vatandaşlarla buluşacak.
Cem Vakfı Babaeski Şubesi Sarı Saltuk Cem Evi Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, yaptığı açıklamada tüm Babaeski halkını etkinliğe davet ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Deyiş ve Balkan Ezgileri ile Başlayacak
Etkinlik, bugün saat 10:00’da başlayacak. Gün boyu sürecek etkinliklerin ilk bölümünde, 10:00 ile 12:00 saatleri arasında Deyiş ve Balkan Ezgileri Dinletisi katılımcılara sunulacak. Mistik ezgiler eşliğinde başlayacak bu özel gün, kültürel zenginliğin önemini vurgulayacak.
Konuşmalar ve Konferanslarla Devam Edecek
Programın ikinci bölümü olan 12:00 - 15:00 saatleri arasında ise açılış konuşmaları ve konferanslar gerçekleştirilecek. Etkinliğe bilgi ve birikimleriyle katkı sunacak önemli isimler arasında;
- Prof. Dr. Ahmet Günşen (Yeni Türk Dili Bilim Dalı),
- Doç. Dr. Ayşegül Kılıç (Balkan Tarihi Anabilim Dalı Başkanı),
- Naki Evsen (Sarı Saltık Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı),
- Hamza Aksüt (Araştırmacı Yazar) yer alıyor.
Bu isimler, Sarı Saltuk’un tarihi, kültürel ve inançsal yönlerine ışık tutacak.
Müzik ve Lokma İkramı ile Gün Final Yapacak
Etkinliğin son bölümü 15:00 ile 18:00 saatleri arasında düzenlenecek. Katılımcılar, lokma ve yemek ikramlarının ardından sahne alacak sanatçıların müzik performanslarıyla keyifli saatler geçirecek.
Etkinlikte sahne alacak sanatçılar şunlardır:
- Semra Özen.
- İsmail Üren.
- Engin/Alidevran Yeniay.
- Şinasi Seçkin.
- Ali Balı.
- Umut Bulut.
- Ersin Şahan.
Hüseyin Yeşilbaş’tan Davet
Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Cem Vakfı Babaeski Şubesi Sarı Saltuk Cem Evi Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, “Kültürümüzü yaşatmak, inancımızı anlatmak ve birlik içinde olmak amacıyla düzenlediğimiz bu anlamlı güne tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ