12 Haziran “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” kapsamında Babaeski’de anlamlı bir etkinlik düzenlendi. İlçede kurulan farkındalık standı ve müzik dinletisi ile çocuk haklarına dikkat çekildi. Etkinliğe Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan, Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Erdal Tekin katıldı.
Çocukların sevgiyle, oyunla ve eğitimle büyümesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Fırat Yayla, toplumun tüm kesimlerinde bu konuda bilinç oluşturmanın önemine değindi. Yayla, “Çocuklarımızın haklarını korumak ve çocuk işçiliğine karşı mücadele etmek hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte kurulan stantlarla vatandaşlara çocuk işçiliğinin zararları anlatılırken, müzik dinletisiyle de farkındalık yaratıldı. Katılımcılar, bu anlamlı günde çocukların sesi olmak için bir araya geldi.
Başkan Yayla, etkinliğe katkı sağlayan tüm kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gülümseyebildiği, güvenle büyüyebildiği bir dünya için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.