Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Başkanı Fatma Durak Ulu Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 82.Yıldönümü sebebiyle açıklama yaptı. Başkan Durak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;” Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Çağdaş Türkiye’nin yeni mimarı olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 yılında aramızdan bedenen ayrılışının 82.yıldönümü. O idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıkları ile 82 yıldır aramızda. Ve Nice 82 yıllar aramızda olmaya devam edecektir.
ATATÜRK bu vatan için yaptıklarıyla her zaman bir rol model olmuştur. O, tarihin tozlu sayfalarına hapsedilmeye çalışılan bir toplumu ayağa kaldırmış ve zafere olan inancını milletine aşılamıştır. Atatürk’ü sevmek demek Onun izinden yılmadan yürümek demektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yaşadığı her dönemde genç nesillere önem vermiştir. Hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen genç nesiller yetiştirmeyi arzulamıştır. Amacımız Çağdaş ve Güçlü Türkiye için, Kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak, Çalışkan, Dürüst, Ahlaklı ve Vatanını seven birer birey olmaktır.
Büyük Önderimiz Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen Başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan bir çok devrimler gerçekleştirmiştir. Onun Türk Milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyetini kurmak olmuştur.Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk Milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyetinin Dünya Ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır.
ATATÜRK, Padişahın yanlışları nedeniyle yıkılan işgalci devletler tarafından bölünmeye hazırlanan yurdumuzun kurtarıcısıdır. Atatürk, güçlü bir mantığa ve kişiliğe sahiptir. Sert ve kaideli devlet adamlarının yanı sıra, sevgi dolu, yardımsever bir insandı.Yurdunu ve Ulusunu gelecek tüm zararlardan korumaya çalışırdı.Yurt ve Ulus en kutsal değerlerdendi.Yaşamı boyunca hiçbir zorluktan yılmamış hep başarma güdüsüyle çalışmıştır.
Ulu Önderimiz ATATÜRK’ ün emek verdiği bu yolda , hiç durmadan yürüyeceğiz. Daimi hedefimiz ilkelerini korumak, devrimlerini sonsuza dek yaşatmak olacaktır.
Aramızdan ayrılışının 82. Yılında, Türk Ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önderimiz ATATÜRK’ ü bir kez daha gurur, özlem ve saygı ve sevgiyle anıyorum.”
UĞUR HALEP
Gündem
Yayınlanma: 10 Kasım 2020 - 10:39
ATATÜRK SEVGİMİZ VE SAYGIMIZLA SONSUZA KADAR ARAMIZDA!
Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Başkanı Fatma Durak Ulu Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 82
Gündem
10 Kasım 2020 - 10:39
İlginizi Çekebilir