15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla Babaeski’de bir dizi anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Babaeski Kaymakamlığınca gerçekleştirilen etkinlikler, Babaeski eski mezarlıkta bulunan Babaeski Şehitliği ziyaretle başladı.
Ziyaret Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Babaeski İlçe Müftülüğünce tarafından Kuran Tilaveti yapıldı. Babaeski İlçe Müftüsü Abdurrahman Koç tarafından dua okundu. Akabinde Şehitlikte bulunan şehitlerimizin mezarları ziyaret edildi, mezarlarına çiçekler bırakıldı. Gerçekleştirilen programa Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, 1'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan , Babaeski Cumhuriyet Başsavcısı Teyfik Emre Beşiktepe, Belediye Başkan Vekili Aydoğan Özyol, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, Babaeski İlçe Müftüsü Abdurrahman Koç, Babaeski AK Parti İlçe Başkanı Fatih Yağcı, Babaeski MHP İlçe Başkanı Emre Vural, Babaeski CHP İlçe Başkanı Erol Mutlu, Babaeski Cem Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra STK temsilcileri de katılım sağladı.
Şehitlikteki törenin ardından Kapalı Spor Salonu’nda 15 Temmuz köşesi ve fotoğraf- resim sergisi gezildi. Çeşitli alanlarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından tören sona erdi.
Düzenlenen program kapsamında 14.30’da 15 Temmuz Gazisi emekli imam Kadir Altıntaş evinde ziyaret edildi.
Gün içine düzenlenen program ve ziyaretlerin ardından akşam saat 20:00;’de Hükümet Konağı önünde 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı başladı. Saat 22.00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program sinevizyon gösterisini takiben Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunması ile devam etti.
Gece saatler 00.00’ı geçtiğinde ise Babaeski’deki tüm camilerden sela verildi. Verilen selanın ardından okunan dua ile demokrasi nöbeti başlamış oldu. Program sabaha karşı saat 04.00’de sabah namazından önce okunan sela ile tamamlandı.
Covid-19 salgını nedeniyle şehitlik ziyareti başta olmak üzere diğer programlara sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Sivil Toplum Kuruluşları , Partiler ve Kurumlardan 1’er yetkili katıldı. Alınan tedbirlere uyularak program sona erdi.
DEMET CABBAR
Gündem
Yayınlanma: 17 Temmuz 2020 - 10:00
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BERABERLİK GÜNÜ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla Babaeski’de bir dizi anma etkinlikleri gerçekleştirildi
Gündem
17 Temmuz 2020 - 10:00
İlginizi Çekebilir